Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z tohohle iPhonu si nezavoláte: Padělky telefonů fungují jako paralyzér!

Autor: ČTK - 
14. října 2014
11:20

Česká obchodní inspekce varuje před padělky mobilů s designem iPhonu, které fungují mimo jiné jako paralyzér. Nebezpečné zboží zajistili inspektoři na západočeských tržnicích, konkrétně zabavili 25 těchto výrobků v deseti stáncích na tržnicích ve Folmavě, Rozvadově a v Chebu. Na českém trhu objevili inspektoři ČOI tyto výrobky poprvé.

„Padělky mobilů byly mezi zabranými téměř 3000 kusy padělků za více než 19 milionů korun. Podle etikety se nejednalo o mobil, ale o LED svítilnu s několika funkcemi, nevhodnou pro děti do tří let věku,“ uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.  

Výrobek původem z Číny je podle Fröhlicha na první pohled k nerozeznání od iPhonu a je vybaven jen malou etiketou s informací, že jde o LED baterku. Paralyzér má na spodní straně na rozdíl od mobilního telefonu další tlačítko a chybí mu stříbrný rámeček po obvodu. Cena se pohybuje v řádu několika set korun.

Z informací na výrobku ani na obalu spotřebitel nezjistí, že přístroj vygeneruje paralyzující elektrický výboj. K tomu slouží tlačítko na boku přístroje, kde se obvykle zvyšuje hlasitost hovoru. 


„Před nákupem těchto napodobenin iPhonu chci spotřebitele důrazně varovat. Nejen že nejsou o funkci paralyzéru žádným způsobem informováni, ale dosud není známa míra nebezpečí, kterou pro uživatele paralyzující výboj představuje. Proto bude falešný iPhone prověřen také z hlediska bezpečnosti,“ řekl Jan Řezáč, ředitel inspektorátu ČOI se sídlem v Plzni.

imperatorcaligula ( 15. října 2014 00:41 )

Tak snad se neohýbají

mortis69 ( 14. října 2014 15:58 )

Furt lepší než živit cigány Vietnamci alespoň platí daně,kdežto cigán jen bere Sám u nich kupuju boty,trika,fusky....,zatím jsem si nemohl stěžovat

blooroses ( 14. října 2014 15:02 )

Nejde o padělky iPhonů. Jde o paralyzéry se svítilnou v podobě iPhonů, stejně jako jsou už léta běžné paralyzéry se svítilnou ve tvaru mobilu. To pro upřesnění. Ovšem chybějící návod, chybějící upozornění že je to možné prodávat pouze osobám starším 18ti let a nejasné parametry to už problém je.

lobotom ( 14. října 2014 12:44 )

A zas se těm vietnamským parazitům nic nestane. Neumi česki, to neni moje... Neustále ohrožují naše zdraví a stále se nic neděje. Normální společnost by je už dávno odlifrovala, zato čecháčci ještě blaženě hýkají jak si u nich můžou nakoupit bezcenný nebezpečný šunty, ale hlavně že levný.

Zobrazit celou diskusi