Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Leukémii léčil tleskáním, Marcel zemřel v bolestech: O šarlatána se konečně zajímá policie

Léčitel Jiří Suchý nechal Marcela zemřít.
Léčitel Jiří Suchý nechal Marcela zemřít.  (Autor: reprofoto Youtube)
Autor: dce, pom - 
13. října 2014
11:20

Léčitel z Mělnicka může za smrt muže s leukémií. Aspoň to si myslí rodiče Marcela Wimmera, který se stal obětí bludů léčitele Jiřího Suchého. Případem se nyní zabývá i policie. 

Tragický případ smrti šestačtyřicetiletého Marcela řeší policie jako usmrcení z nedbalosti. Zatím ale nebyl nikdo obviněn. „Můj klient zásadně odmítá, že by kdy instruoval jakkoliv pana Wimmera. Co se týkalo léčby jeho nemoci, tak tím se nikdy nezabýval,“ řekl Radiožurnálu advokát léčitele Suchého.

Marcelovi rodiče svého syna začátkem roku dovezli do sídla společnosti ke guruovi Jiřímu Suchému. Ten pacientovi spílal za to, že navštívil normálního lékaře. „Vysvětlili mu, že když se dostane tělem, bolestmi na totální dno, že se vlastně znovu narodí a bude sám léčit lidi,“ řekla pro rozhlas.cz Marcelova kamarádka Jiřina Dvořáková.

Pak se Marcelovým rodičům ozvali s informací, že jejich syn je zdravý už na 80 procent a že si ho mohou odvézt domů. Jenže když rodiče do sídla přijeli, viděli jen, jak jejich nemohoucího syna nesou ze schodů. Zemřel jim v náručí přímo před sídlem Slunce naděje.

Redaktoři Radiožurnálu k Suchému poslali falešného pacienta. Léčitel ho z fiktivního nádoru zbavoval tleskáním, luskáním a máváním rukama. Za to si řekl 1 800 Kč s tim, že nádor je na ústupu. Marcelovu smrt policie prověřuje už od půlky června, případnému obviněnému by hrozily tři roky za mřížemi. 

geza ( 5. května 2015 09:45 )

Zavřít na deset let ,takový lump z té vraždy nemůže vyjít jen tak.

zelena.karkulka ( 13. října 2014 22:34 )

Dobrota a nezištnost mu kouká z očí

buban ( 13. října 2014 14:56 )

Chápu, že člověk v posledním tažení se chytá jakékoliv naděje. Ovšem nechápu rodiče, kteří své dítě svěří šarlatánovi místo toho, aby se postarali sami.

pelagie ( 13. října 2014 14:34 )

Kdo může k nemocnému dítěti pustit takovou tlamu, už z očí mu kouká, že je to vychcanec, fuj....

karllos.dc ( 13. října 2014 13:08 )

Za stálého tleskání šarlatána vykostit Národ hodně radosti

Zobrazit celou diskusi