Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nechce zemřít, ale musí: Krásná Brittany si už vybrala datum smrti

Autor: dce - 
10. října 2014
10:25

Lékaři jí na začátku roku řekli, že bolesti hlavy, kterými trpí, jsou následkem agresivního nádoru na mozku. Diagnostikovali ji ve čtvrtém stádiu nemoci a dali jí jen půl roku života. Brittany (29) chce ale zemřít podle svého, a tak si už vybrala datum své smrti.

Brittany byla vždy plná života a ničeho se nebála. To se potvrdilo i po návštěvě lékaře 1. ledna tohoto roku. Nádor na mozku se nejprve zdál méně závažný, nakonec se ale ukázalo, že se nachází už ve finálním stádiu a dívce zbývá jen pár měsíců života. Brittany se tedy rozhodla vzít svůj život ale i smrt do vlastních rukou!

Přestěhovala se s manželem do Oregonu, což je jeden z pěti amerických států, které povolují eutanázii. Pro tu se rozhodla, když jí lékař popsal, jak bude její život vypadat, až jí nemoc ovládne zcela. Její smrt by byla extrémně bolestivá a to si Brittany nepřeje.

Smrtící pilulku si vezme doma 1. listopadu. Jen den po narozeninách svého manžela. Lidé ji nařkli z toho, že jen plánuje sebevraždu. Ona to tak ale nevidí. „V mém těle není jediná buňka, která by si přála zemřít. Chci žít. Přála bych si, aby existoval lék, ale není tomu tak,“ prohlásila Brittany v jednom z rozhovorů.

Pro lidi s podobným osudem připojila video se svou výpovědí do kampaně, která se možnost volby snaží dostat do zákonů v dalších státech. Jenom v Oregonu totiž tuto možnost od roku 1997 využilo 1170 lidí! Podle Brittany by tato možnost měla být dostupná všem.

marlen52 ( 10. října 2014 19:33 )

když ví co by ji čekalo tak můžu jen říct šťastná to žena že si může tohle vybrat

vosavopruz ( 10. října 2014 14:08 )

město,moře,kuře,stavení...ou jee

eda22 ( 10. října 2014 13:12 )

Stát podle vzoru "hrad" milý Blesku!

sores ( 10. října 2014 12:48 )

Něco strašného vědět že v krátké době musím zemřít a nedá se tomu zabránit,brrr.To bych fakt přála všem zlodějům,nepoctivcům,vrahům a korupčníkům!Když jde o život, tak i velké prachy jsou vlastně smetí a k ničemu!

glindel ( 10. října 2014 11:15 )

 *několik milionů dolarů ročně

Zobrazit celou diskusi