Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrtící nákaza je v Evropě: Kam až se může rozšířit po světě?

Autor: Veronika Kynclová - 
8. října 2014
06:00

Děsivá vize expertů se naplnila mnohem dříve, než se čekalo: EBOLA JE V EVROPĚ! Krvácivou horečkou se nakazila zdravotní sestra ze Španělska Teresa R. R. A v karanténě je od včerejška i její manžel Javier L. R.

Smrtící virus se vymkl kontrole a ze západní Afriky se dál nekontrolovatelně šíří do celého světa! „Existuje 75procentní pravděpodobnost, že do 24. října bude virus zavlečen do Francie,“ zní nemilosrdný propočet odborníků. A to, nad čím někteří kroutili nevěřícně hlavou, se teď skutečně vyplnilo!

V madridské nemocnici se nakazila žena, která ošetřovala nemocného kněze, jenž přiletěl ze Sierry Leone, přitom měla ochrannou masku. Jenom ve chvíli, kdy byla přijata, bylo v její blízkosti 21 lidí! V karanténě je i její manžel a lékaři čekají, zda se u něj rovněž neobjeví příznaky nemoci. Psa, jenž pár vlastní soud rozhodl utratit - manžel nakažené ženy tvrdě protestuje. Podle odborníků pes může být nakažený, jiní zase tvrdí, že zvíře člověka nakazit nedokáže.

Centra ohrožení

Strach z krvácivé horečky tak nabývá obludných rozměrů. Nejobávanější choroba, na kterou neexistuje lék ani vakcína, totiž přímo ohrožuje desítky zemí, v nichž přistávají letadla ze západní Afriky. Nejohroženější je Británie, kde každý týden přistane přes 6 tisíc pasažérů! Za ní následují USA, Ghana či Spojené arabské emiráty, kam podle odhadů přiletí 3-6 tisíc lidí.

Nejmenovaný expert už minulý týden upozornil, že stačí, aby na palubě letadla kýchl jeden nakažený člověk, a v ohrožení jsou rázem miliony lidí! „Bůh pak chraň Evropu,“ pronesl v rozhovoru pro americkou televizi ABC.

Ebola v Evropě:

Video Ebola v Evropě: Nakažená sestra možná infikovala své kolegy! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Letecké spojení Afriky se světem

Nejvíc postižené západoafrické země Libérie, Sierra Leone a Guinea naštěstí nejsou v příliš čilém přímém leteckém spojení se světem (létá se pouze z Guineje). Tranzitním uzlem v oblasti je nejlidnatější Nigérie, odkud největší počet lidí létá do Evropy. Tam už ale na ebolu také zemřelo 8 lidí, nákazu ale údajně dostali pod kontrolu. Všechny pacienty tam důsledně kontrolují už na letišti.

Riziko zavlečení eboly do Evropy (do 24. října)

75 % Francie
50 % V. Británie
40 % Belgie
14 % Španělsko
14 % Švýcarsko

Pozn.: Použit byl vzorec pro šíření viru a údaje o leteckém provozu.

japos22 ( 8. října 2014 15:07 )

Jak jednoduché

peste ( 8. října 2014 10:10 )

máš pravdu, všechno jde podle jejich plánu. až nás zemře dostatečný počet, vyrukují s nějakou vakcínou, kterou za vysoký honorář prodají vládám a my je budeme muset koupit a naočkovat se. To stejné probíhá i s vymyšlenými válkami.Vše dopředu promyšleno do všech detailů. my jsme jen loutky. Lidi otevřte oči!!!!!!!

jetuslunicko ( 8. října 2014 09:38 )

kobyla: také jsem shlédla video o chemtrails, proti tomu Ebola je vlastně jenom kapička v moři !!! Jsme cíleně zneužiti kompletně celá populace, velmi dobrý postřeh, proč se odkládá důchodový věk, aby se nynější mladá generace se ho už nedožila........... to je velmi smutné, ale má to logiku, mocní vždy budou mít v ruce otěže, kterými nás ovládají jako loutky !!

berlin71 ( 8. října 2014 09:33 )

Posledne jsem byl behat v parku a vsim jsem si na obloze mensi letadlo ktere letalo sem a tam. Po jeho zmizeni zustaly na obloze silne propletene bile cary Pomyslel jsem si co to provadi ten pilot. Tak ted uz mi to je jasne co to provadel . kobyla1: diky za ten dokumet

jetuslunicko ( 8. října 2014 08:50 )

Velmi divné je, že nejsou dosud přijaty žádná rázná bezpečnostní opatření na letištích, až teď v USA, jinak se nic moc neděje !!! Co za tím je? Účel? Logické je, že když budu nakažený Ebolou tam u nich, tak vím, že tam zemřu, proto pro mě bude priorita se za každou cenu dostat do Evropy, kde je aspoň nějaká šance, že se mi dostane lékařská péče........ tudíž oni to budou samozřejmě zkoušet za každou cenu se dostat pryč. Časovaná bomba tiká, věřím, že jsou to velmi náročná finanční opatření, ale z této liknavosti zahájení ostrých opatření, absolutního zákazu odcestování a tvrdé karantény, se může stát obrovský malér. Mocní samozřejmě mají své možnosti, o kterých si myslí, že je ochrání !! Co se týče toho psa, kterého chtějí utratit - a co tam ??? co tam se potuluje psů a koček, myší........ a další havěti, která to teoreticky může roznášet??!! nebo nemůže?? Jednoznačně zakázat lety, aby nikdo od nich nemohl vycestovat, to je jediné možné řešení , pokud už není pozdě.

Zobrazit celou diskusi