Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Na letišti v Dublinu se srazila dvě letadla! Ocas usekl křídlo

Autor: šim - 
7. října 2014
10:22

Cestující dvou boeingů se už viděli ve vzduchu na cestě za dovolenou, když vtom jejich letadly otřásl náraz. Dva letouny společnosti Ryanair se srazily na letištní ploše v Dublinu, když oba začínaly rolovat na ranvej.

„Dvě naše letadla popojížděla na ranveji, když se winglet (zahnutá koncová část křídla – pozn. red.) jednoho křídla zasekl o ocas druhého letadla,“ uvedla společnost Ryanair ve svém prohlášení.

Cestující byli v šoku, přesto si stihli celou kolizi nafotit na mobily a hned zatepla napostovat na sociální sítě. Na fotkách je patrné, že kus wingletu zůstal zaseklý v ocasu druhého letadla. Winglet měl totiž na sobě nápis jména společnosti a useknutá část obsahovala písmeno Ry – zbytek wingletu měl pouze anair.

„Fakt super, měla jsem letět do Paříže, ale kvůli srážce letadel společnosti Ryanair je letiště mimo provoz,“ napsala na twitter Siobhan Byrne Learat. „Dvě letadla Ryanair se srazí a všechny lety jsou kvůli tomu pozastaveny,“ napsal další rozhořčený pasažér John Mullins.

Při srážce nedošlo k žádným zraněním, pouze několik letů bylo zpožděno. Kolizi bude vyšetřovat irská letecká inspekce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zabijecka ( 7. října 2014 17:46 )

Letalo mívá ocas, že? Nebo ne? Pokud to někoho svádí myslet hned na penis, tak by měl sám se sebou hodně rychle něco dělat. Staré panny v Česku snad už ani nejsou, ale jsou tu neprovdané ženy které si užívají lehkého života, což ovšem jednou musí končit a je tu něco jako účet. Že Santixkauz?

salto ( 7. října 2014 13:57 )

Horší by bylo, kdyby mi křídlo urazilo voc.s

Zobrazit celou diskusi