Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Extremistům prodává zbraně, politikům půjčuje letadla! Kdo je muž, kterého dopadl Kroupa?

Autor: Čas.sk, ljš - 
4. října 2014
08:26

Český reportér Janek Kroupa dopadl Poláka Andreje Izdebského, který nelegálně prodává zbraně do válečných zón a vydělává na lidské smrti. Zjistil, že by tento gauner rád prodal zbraně proruským separatistům na Ukrajině.

Česko ale není jedinou zemí, kde Izdebský působí, několik let obchoduje i na  na Slovensku! Podle deníku Nový Čas je společníkem  trenčínské firmě Seagle Trade. Zajímavé je, že stejná firma prý před lety půjčila letadlo exlídrovi Slovenské národní strany Jánu Slotovi.  „Och, bože, zas tyhle otázky. Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ reagoval politik na dotazy Nového Času, kdy si naposledy od Seagle půjčil stroj.

Dům v centru Trenčína, ve kterém má firma sídlo, je opuštěný a zamčený. Sousedé o Izdebském, ale ani o slovenské jednatelce firma, nevědí. "Ti lidé, kteří se okolo v susedstve o Izdebskom, ale ani o slovenskej konateľke firmy nič nevedia. „Tí lidé, kteří se okolo firmy pohybovalil, někam záhadně zmizeli a od té doby jsem o nich neslyšela," řekla žena z vedlejší firmy.

Video Akční thriller v reálu: Janek Kroupa odhalil obchodníka se smrtí! - Redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...
Podle starších zpráv ze slovenských médií se jméno Andreje Izdebského spojovalo s problémy už v minulosti. V 90. letech podnikal ve firmě Joy JOY SLOVAKIA,  která podle zprávy OSN nelegálně obchodovala se zbraněmi. Firma se potom přejmenovala na MORSE a funguje dodnes.

tigrusenko ( 4. října 2014 18:56 )

Takovej trouba jen o trošku chytřejší než ty.

tigrusenko ( 4. října 2014 18:56 )

Janek Trouba objevil Ameriku.

frantacizek ( 4. října 2014 12:42 )

podle mě je po Kroupovi. Najdou ho nekde pohozeneho jakon jine, kteri chtěli změnit svět. tj cizi statni prislusnik, ten tady posle najemneho vraha a ani nehne brvou, tady nelovil nase politicke sragory

decathlonova-matka ( 4. října 2014 10:27 )

 Kroupa, Kroupa.....to je ten co dostal do basy Jourovou? A už se jí za to aspoň omluvil?

smrk ( 4. října 2014 09:51 )

Máš recht, kdyby se slavnej žurnalista raději zajímal o ty hnusy co tady kupujem a žerem.

Zobrazit celou diskusi