Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Americký pacient s ebolou: Do Států letěl přes Brusel!

Autor: shp - 
2. října 2014
16:44

Vůbec první americký pacient nakažený smrtící ebolou leží v dallaské nemocnici v kritickém stavu. Jmenuje se Thomas Duncan (42) a do USA přiletěl 20. září z Libérie. Pro Evropany je děsivé, že letěl běžnou linkou přes Brusel.

Duncan, který v Libérii pracoval jako řidič, do dallaské Presbytariánské nemocnice přišel s horečkou a bolestmi břicha již minulý pátek. Lékaři však muže poslali domů, ať se léčí antibiotiky. Než jej v neděli odvezla zpátky do nemocnice sanitka, spatřili jej svědci, jak zvrací na ulici.

„Celá jeho rodina křičela. Vyšel ven a všechno v okolí pozvracel,“ popisoval jeden ze sousedů. Duncan tak mohl nakazit virem krvácivé horečky svou rodinu a další osoby. Ochranná opatření už vypukla naplno a policie ze střední školy Emmetta Conrada odvezla všech pět dětí, které byly s Duncanem v kontaktu.

Také tříčlenná posádka sanitky, která se o muže starala, je v izolaci, kde setrvá tři týdny. Není divu, že za této situace propukla v Dallasu panika a rodiče odmítají pouštět své děti ven, ani do škol…V klidu nemůžeme být ani my v Evropě.

Nejmenovaný expert totiž americké televizi ABC řekl: „Jestli si Duncan v tom letadle do Bruselu jen jednou kýchl, chraň Bůh Evropu!“ V obou letech, z Libérie do Bruselu a z Bruselu do USA cestovalo společně s Duncanem celkem 690 pasažérů.

anka ( 2. října 2014 20:45 )

jezdil tam pomohat tem, co si sami pomoci nemuzou...

ooo.4 ( 2. října 2014 18:08 )

Možná, že i roznesl, ale hlavně vyrobil!!

abcd.adcb ( 2. října 2014 17:58 )

Jemine, to je vtipný.

abcd.adcb ( 2. října 2014 17:58 )

Američani nic dobrého světu nepřinesli.

japos22 ( 2. října 2014 17:51 )

AIDS roznesl taky Amík - co ty na to, Tomíku

Zobrazit celou diskusi