Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dítě pokousali psi: Syn z šoku začal štěkat, tvrdí jeho otec

Autor: dce - 
2. října 2014
13:41

S ošklivými ránami po celém těle skončil malý chlapec, kterého v srpnu napadli dva němečtí ohaři. Od bolestivého zážitku prý chlapec trpí traumatem – otec tvrdí, že občas dokonce štěká! Podle svědků z celé obce ovšem on i další děti psy už několik dní provokovaly a dráždily – házely po nich dokonce kamení.

Chovatel psů nyní rodině pokousaného dítěte nabídl odškodné, které je podle slov jeho advokáta „velkorysé“, jak uvedl server denik.cz. To ale automaticky neznamená, že bude zastaveno jeho trestní stíhání. Celou dohodu, se kterou rodina souhlasí, musí ještě schválit soud a státní zástupce.

Dítě z místa útoku musel přepravit do nemocnice vrtulník. Nejprve museli ale policisté na psa vystřelit, aby dítě pustil. „Malý byl velmi ošklivě potrhaný, hlavně od zadečku dolů. Úplně nejhorší byla stehýnka. Ránu měl ale i třeba na krku. Pořád je hospitalizovaný v nemocnici v Plzni. Má za sebou jednu plastickou operaci a další ho čeká. Kdy ho pustí domů, nevíme," sdělila serveru denik.cz matka chlapce. Tvrdí také, že chlapec se nyní bojí psů a stále trpí šokem. „Najednou třeba začne štěkat," dodal otec.

Celá událost má ale stále mnoho otazníků. Podle místních i samotného chovatele psi nikdy nikomu neublížili. Svědci navíc potvrdili, že mnoho dětí psi neustále dráždí. "Kdyby ty děti psy nedráždily, nic by se nestalo. Nebylo to totiž poprvé, už jsem viděl, jak na ně hází kameny a klacky," řekl starší muž serveru idnes.cz krátce po celé události. Podle něj děti každý den chodí kolem kotců na ubytovnu, kde se svými rodinami bydlí.

Dle dostupných informací na chlapce navíc zaútočila fena, která právě měla štěňata. Dokonce přeskočila vysoký plot. Chovatel podle všeho odškodné nabídl, i přes přesvědčení o vlastní nevinně. „Já jsem pro, chci už mít od toho pokoj. Psy chovám celý život, ale nikdy se mi nic takového nestalo. Samozřejmě mě to moc mrzí, i když si nemyslím, že je to jen moje vina. Mohly za to i děti, které psy celý týden dráždily," prohlásil. Ovšem ani zaplacené odškodné neznamená, že si nebude muset odpykat trest – hrozí mu až dva roky vězení.