Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Ostuda lékařů z USA při setkání s ebolou: Tady máte prášky a hybaj domů!

Autor: so, ČTK - 
2. října 2014
21:51

Spojené státy si rády hrají na světovou velmoc, ale způsob, jak se zatím vypořádávají s ebolou, jim přinesl jen ostudu. Jejich vůbec první pacient nakažený krvácivou horečkou dostal v nemocnici kupu antibiotik a odešel domů!

Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) oznámilo, že od neděle je v texaském Dallasu hospitalizovaný muž s ebolou. Tu si nejspíš dovezl z Libérie, kde nedávno byl. Pacient se začal léčit až šest dní po návratu ze západní Afriky, a mohl tak nakazit členy rodiny a další osoby.

Dalšího kolapsu se dopustili v dallaské Presbytariánské nemocnici, kam se muž v pátek přišel ukázat. Ebolu lékaři považovali za běžnou virózu a poslali ho domů s antibiotiky! Když se za dva dny vrátil, byl už tak zbědovaný, že všem bylo jasné – ten patří do izolace...

Ebola se zpočátku projevuje jako chřipka, neboť pacienta sužují teploty a bolesti svalů. Později ale teplota rychle stoupá, nakažený ztrácí sílu a začíná vnitřně krvácet. Na kůži se rovněž objevují takzvané petechie, což jsou krevní výrony.

Ebolou nakažený pacient míří do Německa

Také náš soused Německo však přijme na léčení pacienta z Afriky, který se nakazil ebolou. Již druhého. Na specializované klinice ve Frankfurtu nad Mohanem je očekáván v pátek, uvedlo hesenské ministerstvo sociálních věcí. Dosud média uváděla, že nakažený, o němž se ví jen to, že není Evropanem, není prozatím schopen převozu. Nakazil se během práce pro jednu humanitární organizaci. Prvního nakaženého, kterým je Afričan, převzalo Německo v srpnu, léčen je v Hamburku a informace o jeho zdravotním stavu nejsou k dispozici.

chrodyha ( 4. října 2014 07:45 )

Díky blbosti USA se ebola nyní začne skutečně rozlézat po celém světě. Jakoby nestačilo, že poté, co si sundali v NY ty dva baráky, se světem začaly šířit terorismus, zmatek a takzvané hospodářské krize. Škoda, že se svět není schopen domluvit a rozmlátit USA na kaši. Možná by pak dali pokoj i primitivní muslimové.

kung-fu-jane ( 2. října 2014 22:25 )

Prima článek, na Blesku jsem už ani nedoufala, že něco takového napíšete...

Zobrazit celou diskusi