Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soused se mu chtěl pomstít a tak ho udal: Důchodce lepil modely a teď mu hrozí šest let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
2. září 2014
07:20

Téměř šedesátiletého důchodce překvapili doma v Plzni policisté, kteří ho přišli zatknout. Jeho soused ho z pomsty totiž udal, že doma fetuje, důchodce přitom jenom lepil plastové modely. Policisté na něj použili hrubou sílu, ale staršímu muži teď hrozí šest let – za odpor při zatýkání!

Pochroumané rameno a zlomené žebro – tak skončil brutální policejní zásah na nevinného důchodce Václava S. (58). Jeho pomstychtivý soused, se kterým měl Václav už nějakou dobu spory, ho udal na policii s odůvodnění, že z jeho dílny je neustále cítit ředidlo, a že ho muž určitě fetuje. Podle policistů se muž bránil zatčení a ohrožoval strážníky – šroubovákem.

„Slyšel jsem ránu a vzápětí se rozletěly dveře. V mžiku byl u mě policista a křičel něco v tom smyslu, jako co tady smrdí. Snažil jsem se ho vystrčit ven, chvilku jsme se přetahovali. Přitom mi srazil z nosu brýle a rozšlapal krabici s plastikovými modely,“ uvedl pan Václav pro server novinky.cz

Druhý policista si všiml, že pan Václav drží šroubovák, se kterým ještě před chvílí pracoval. Důchodce skončil na zemi na chodbě a rovnou v klepetech. „Říkal jsem jim, co blbnou. Vtom jsem uviděl na schodech souseda, jak se mi pošklebuje a k tomu si ještě neodpustil posměšné průpovídky. Hned mi bylo jasné, že policajty na mě poslal on. Už mi tím v minulosti vyhrožoval,“ popsal Václav.

Želízka muži v invalidním důchodu sundali až před jeho osmdesátiletou matkou. Pak pan Václav skončil v nemocnici. Nakonec ho ale čekala žaloba! „Neuposlechl výzvy, aby vyšel ven z dílny, ve které manipuloval s těkavými látkami a zamořoval ovzduší v domě. Vykročil proti policistům, přičemž v ruce držel šroubovák, který zdvihl nad hlavu a křičel, aby vypadli,“ prohlásila u soudu státní zástupkyně.

Celý případ se odehrál již téměř před rokem, spor ale stále není u konce – Václavovi hrozí šest let ve vězení. Tolik kvůli šroubováku, který žalobkyně posoudila jako zbraň.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi