Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Táta popálené Natálky opět kradl: Ani milost ho nezměnila!

Autor: Jiří Krušina - 
30. září 2014
05:38

O tatínka na několik měsíců zřejmě přijde popálená Natálka z Vítkova. Její otec Pavel (38) kradl. Koncem srpna jej za to poslal opavský soud do kriminálu. Rozsudek ještě není pravomocný.

Ani prezidentská milost po žhářském útoku na jeho rodinu v roce 2009 Natálčina otce nezměnila. Opět kradl a poškodil cizí věc. Za to jej koncem srpna poslal opavský soud na 18 měsíců do věznice s ostrahou. Rozsudek ještě nenabyl právní moci, a už stál Pavel K. před opavským soudem znovu.

Společně s pěti komplici jej minulý týden soud vinným za podobnou trestnou činnost neuznal. Pavel K. má vlivné přátele. S jeho rodinou se přátelí i manželka expremiéra Dana Fischerová (uprostřed). To kvůli důkazní nouzi. „Rozhodl jsem v souladu se zásadou v pochybnostech ve prospěch obžalovaného,“ vysvětlil své rozhodnutí serveru denik.cz soudce Jiří Urban.

Matka Natálky nechce chování hlavy rodiny komentovat. „Nemám na to žádný názor. S nikým nebudu mluvit. Na shledanou,“ reagovala Anna Siváková. Lidé v Budišově mají z jeho odsouzení radost. „Krade a všichni to ví. Každý se jich bojí, protože jsou mediálně známí,“ řekla osoba žijící v Budišově, která se kvůli obavám ze msty bojí sdělit své jméno.

Otec Natálky si před lety přál pro útočníky doživotní trest:

Video Otec Natálky by si pro žháře přál doživotní trest. - Blesk - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Dostal v roce 2009 milost

Rasově motivovaný žhářský útok těžce poznamenal rodinu Pavla K. Dcera Natálka bude mít doživotní následky. Prezident Václav Klaus jejímu otci přerušil výkon trestu a pak mu udělil i milost, aby se mohl o rodinu postarat.