Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Miloslava zabila hora. Neštastná vdova teď hledá jeho prsten. Její prosby sdílelo tisíc lidí

Po snubním prstenu zesnulého horolezce Miloslava Hejného (†36), který se zřítil v srpnu v Chorvatsku, pátrá nyní jeho choť Jana Hejná. Prsten zmizel během záchranné akce.
 (Autor: Facebook/INT)
Autor: Jitka Pecharová - 
30. září 2014
05:19

Po snubním prstenu zesnulého horolezce Miloslava Hejného (†36), který se zřítil v srpnu v Chorvatsku, pátrá nyní jeho choť Jana Hejná. Prsten zmizel během záchranné akce.

„Před 4 lety jsem brečela štěstím a dnes?“ napsala na Facebooku zarmoucená choť zkušeného horolezce, který se zabil při dovolené s ženou a dětmi Aleškem (4) a Žofinkou (10 měs.) v Národním parku Paklenica 13 dní před výročím sňatku.

Zřejmě nedovázal uzel na laně. Spadl z výšky asi 15 metrů. „Slíbil mi, že budeme spolu a já tu jsem teď sama,“ zoufala si vdova na Facebooku a poprosila o pomoc při pátrání po mužově snubním prstenu, který mezi Paklenicou a nemocnicí v Zadaru nejspíš vypadl z batohu.

Po smrti muže má prsten pro ženu velkou citovou hodnotu jako nikdy předtím. „Ráda bych jej proto získala zpět. Je z titanu, tudíž pro ostatní bezcenný. Nálezce prosím o kontaktování na mail janahejna@gmail.com,“ napsala žena s tím, že v kroužku je vyryto JJ a 4. 9. 2010. Její prosbu sdílely tisíce lidí. Psal o ní i chorvatský tisk.

abyss ( 30. září 2014 15:12 )

Ty snad.....ale chlap?????? Kolikrát jsem tomu mému říkala aby si cenné věci dával na bezpečnější místo než třeba do kapsy.....vždycky říkal, že to tak nosí léta a nikdy nic neztratil. A fakt nikdy neztratil. Jenže při úrazu, záchraně, zkrátka nezvyklých situacích je všechno jinak než normálně....

dandova ( 30. září 2014 13:44 )

Když si něčeho vážím, nehodím to před akcí do batohu.

dandova ( 30. září 2014 13:43 )

abyss ( 30. září 2014 13:03 )

Mosaz sice lehce připomíná...ale ten lesk a patina tomu neodpovídá. Skutečně to vypadá na titan. Titanové šperky se díky stopovému přidávání různých prvků vyrábějí ve všech odstínech stříbrné, zlaté, mohou být do modra, do zelena, téměř až duhové....Hlavně si ale na rozdíl od mosazi udrží dlouhodobě původní vzhled. Bezcenné sice nejsou ale ani prodejní cena není nijak závratná, většinou od 5 000,- za pár. Výkupní cena je nulová.

lalia ( 30. září 2014 10:03 )

Tady nejde o titan,tady jde o prsten darovaný z lásky,má nevyčíslitelnou cenu. Kdo to neví je necita.

Zobrazit celou diskusi