Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Klientela z Východu bere roha z Karlových Varů: Předražené byty Rusů jsou na prodej!

Autor: Kateřina Moravcová - 
30. září 2014
05:03

Podnikatelům v Karlových Varech teče do bot. Odliv ruské klientely pocítili nejen hoteliéři a restauratéři, ale i majitelé realitních kanceláří. Předražené byty, které si před lety Rusové koupili, nyní nemohou prodat ani se slevou.

Jeden z luxusních bytů navštívil i Blesk. Nachází se v lukrativní karlovarské čtvrti. Majitel za něj požaduje 15 milionů. Součástí bytu je i bazén, vířivka, sauna a klub, který mohou využívat všichni obyvatelé. Tento byt je ale v této době takřka neprodejný.

„Už 2,5 roku sháníme nové vlastníky,“ říká majitel realitní kanceláře Aleksandr Mizjuk. Odliv Rusů z Česka poznamenal ale i majitele autosalonů, hotelů a restaurací. „Je to škoda. Rusové zde utráceli peníze. Rekonstruovali byty a renovovali své domy. Dávali místním práci,“ poznamenal na závěr.

V roce 2006 zažíval trh s nemovitostmi v lázeňském městě obrovský boom. „Byla velká poptávka po bytech, ale malá nabídka. Ceny vylítly neskutečně nahoru,“ potvrzuje majitel realitní kanceláře Aleksandr Mizjuk, který v Karlových Varech podniká již 8 let.

Sám má stovky klientů, kteří si zde nakoupili byty a nyní je chtějí prodat, protože neví, zda budou moci do Evropy kvůli nové vízové politice jezdit. „Situace se rapidně zhoršila po novém roce. Po bytech je téměř nulová poptávka. Byty se přitom prodávají o 30 až 50 procent levněji, než je majitelé nakoupili,“ běduje Mizjuk.

gabreta ( 30. září 2014 19:33 )

Nechci vám přátelé zasahovat do duchaplný diskuze, ale po Kalouskově asociální reformě budete na Ostrave farať do ďury eště v 70letech!! Tak proč netruckovat v 65, kdy je člověk v plný síle??

keep.smiling ( 30. září 2014 15:43 )

nicku andreslawicka - jen "jako"??

keep.smiling ( 30. září 2014 15:34 )

příspěvek pro nick andreslawicky

keep.smiling ( 30. září 2014 15:33 )

jsem se vrátila, abych se některými příspěvky pobavila...Pane, vy ovšem nikdy nezklamete... Počty, jak píšete, vám jdou dobře. To chápu a podotýkám - ano, jen ty počty jdou dobře vám, tak jako všem "sockám" které mají holou zadnici...jak jste kdysi psal, ovšem zatajil, jak stresující to pro vás je. Udělali bychom zde sbírku..Však vy víte, že ti si naopak dokáží raz dva vše spočítat, dokonce na co mají od státu nárok, v tom jsou dost zběhlí.

rucnikvolamydlo ( 30. září 2014 14:02 )

Omlouvám se, patří to do jiné diskuze

Zobrazit celou diskusi