Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Mladík a dvě dívky zemřeli na Kladensku: Při nehodě patrně nebyli připoutáni

Autor: ČTK, simao - 
29. září 2014
15:53

Vřítil se do zatáčky, nezvládl řízení a skončil mimo vozovku. Mladý řidič převrátil o víkendu na Kladensku auto se svými kamarády. Nehoda skončila tragicky, možná i proto, že posádka nebyla připoutaná. Jak dnes policie prozradila, po převozu do nemocnice i během něj zemřeli tři mladí lidé - ve věku 17 a 18 let... 

Nehoda se stala v sobotu kolem 18:00 u obec Drnek. Vůz Škoda Felicia sjel ze silnice a narazil do stromu. Sedělo v něm pět mladých lidí. Tři z nich, ve věku 17 a 18 let, po bouračce zemřeli. Jeden člověk z posádky už v sobotu, další dva v neděli, čtvrtý je vážně zraněný, řekla dnes ČTK mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Příčinu nehody policisté stále vyšetřují. Pětičlenná posádka pravděpodobně nepoužila bezpečnostní pásy. "Vzhledem ke svým schopnostem řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost vozidla místu a při projíždění zatáčky vjel na trávu. Vozidlo po navrácení zpět na silnici dostalo smyk a sjelo vlevo do příkopu v protisměru, kde se převrátilo," uvedla Šteinerová.

Všichni cestující po nárazu vypadli z vozu. Záchranáři resuscitovali a přepravili čtyři vážně zraněné lidi do nemocnic v Praze a v Ústí nad Labem a jednoho lehce zraněného člověka do kladenské nemocnice. "Sedmnáctiletý mladík zemřel po transportu v ústecké nemocnici, dvě osmnáctileté dívky podlehly zraněním v neděli v nemocnicích v Praze," uvedla mluvčí.

K nehodě došlo přitom nedlouho po další tragické bouračce, ke které došlo pro změnu v pátek u Klecan. Zemřeli při ní muži ve věku 23 a 56 let a sedmačtyřicetiletá žena z osobního auta BMW Cabrio, které se srazilo s náklaďákem. Celkem došlo k září již ke třem dopravním nehodám se třemi oběťmi. Další se totiž stala minulou středu u Postoloprt na Lounsku, kde zahynuli řidička Škody Fabia a řidič voz uDaewoo. V nemocnici pak zemřel dvaadvacetiletý spolujezdec.

bizon_pepa ( 29. září 2014 18:57 )

Už jsem se lekl, že tam nebude BMW. Ale nakonec se ho tam přeci jen podařilo vsunout. A kamion taky.

Zobrazit celou diskusi