Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hadamczikova důchodkyně: Ukázala na pole, kde ležel písek za jeden a půl miliardy! A teď nic neví

Autor: red - 
29. září 2014
05:03

V honosné vilce v klidné části Ostravy žije Ludmila G. (86). Seniorka s obrovskými restitučními nároky si požádala o pozemky v Bělé u Opavy. Pod nimi je písek za 1,5 miliardy. Dle obyvatel malé vísky může být za žádostí o lukrativní parcely Alois Hadamczik.

Ludmilu G. za totality o pozemky v Ostravě-Porubě obrali komunisti. Žena v rámci restituce požádala Pozemkový fond o jejich navrácení. Jelikož to nebylo možné, tak si vyhlédla jiné pozemky.

„Jaká je to náhoda, že si paní ukázala na pole, kde leží písek za miliardu a půl. Vsadím se a dám za to hlavu na špalek, že v Bělé v životě nebyla. Lze se domnívat, že je za vším pan Hadamczik,“ řekl starosta Bělé Karel Krupa. Bývalý trenér hokejové reprezentace s ním totiž o stejných pozemcích v minulosti několikrát jednal.

Blesk Ludmilu G. navštívil. „Já o tom vůbec nic nevím,“ řekla očividně překvapená seniorka. „To mi vyřizuje známý,“ dodala paní Ludmila. Kdo za ni vše vyřizuje, ale prozradit nechtěla.

V případě, že by právníci seniorky zvítězili, tak by byla Ludmila nejbohatším seniorem v ČR. „Jsem rád, že soud zamítl vydání těchto pozemků. Proč by měl jednotlivec bohatnout na úkor státu a stovek lidí ve vesnici. Boj o pozemky vedeme několik let a nesmíme usnout na vavřínech. Protistrana se jistě odvolá,“ dodal Krupa.

Pozemky v Bělé v datech

➤ okolo roku 2006 Alois Hadamczik projevil zájem o pozemky u Bělé – obci přislíbil, že na nich bude probíhat zemědělská činnost po dobu 20-30 let.

➤ starostovi i zastupitelům se nápad líbil. Navíc se těšili, že u nich bude hospodařit celebrita - trenér hokejového nároďáku. Přislíbil, že část pozemků převede na obec, aby mohla spolurozhodovat o dalším využití.

Hadamczik chtěl převést jednání o pozemcích na syna Marcela. To zastupitelstvo odmítlo a spolupráci ukončilo. „Moje osobní zkušenost s trenérem ve mně změnila názor, že to s námi myslí upřímně,“ říká starosta Krupa.

➤ s žádostí o vydání pozemků se objevila restituentka. Chtěla je jako náhradní za pozemky v Ostravě. „Nikdy tu nebyla. Neví, jaké to jsou pozemky. Někdo jedná za ni. Lze se jen domnívat, že by to mohl být pan Hadamczik, který tu neuspěl a v minulosti s ní spolupracoval v oblasti získávání pozemků,“ dodal starosta.

 

frantacizek ( 29. září 2014 15:45 )

uz o tom sislavem Polakovi nepiste, kazdy vi, ze je to vsehoschopnej zm.rd a vekslak

sharp ( 29. září 2014 15:09 )

Jo, a ještě k tomu z Kravař.

sharp ( 29. září 2014 15:08 )

Hadamcik je odporný kšeftař a takovým nemravným "podnikatelům", by se to mělo zarazit.

sharp ( 29. září 2014 15:07 )

Nikdo nebude pracovat zadarmo, ale je odporné vydělávat na jiných.

sharp ( 29. září 2014 15:06 )

To je pravdy, taky jak jinak by se tam dostala, než přes Lojzíkovu postel.

Zobrazit celou diskusi