Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úlet na houbách: Šli pro hřiby, donesli štiku!

Autor: Martina Neckářová - 
28. září 2014
22:31

Nadprůměrně teplé víkendové počasí lákalo ven! Někdo byl v parku a někdo šel do lesa jako Václav Koubský s dcerou! Co tam na něj u rybníka čekalo? To budete koukat!

Pan Koubský s dcerou Dominikou vyrazili do lesa na houby. Nedařilo se, ale naštěstí si vzali s sebou i rybářský prut, se kterým sedli k vodě. Obří úlovek na sebe nenechal dlouho čekat.

Hned 20 minut po nahození vytáhli z vody štiku! A ne jen tak ledajakou! Štika měřila rekordních 114 cm. „Jako návnadu jsem použil asi dvaceticentimetrového okouna,“ prozradi pyšně Koubský, který štiku vytáhl z vod Slapské přehrady.

Začátek října bude teplý!

Neobvyklé teplo můžeme očekávat na začátku října. „Začátek října bude výrazně teplotně nadprůměrný. V průměru se teploty během dne budou pohybovat kolem 19 °C,“ řekl Blesku mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

Občas trochu zaprší. Relativně nejvíc srážek by mohlo spadnout v týdnu od 6. do 12. října. Rtuť ale postupně bude padat dolů. Koncem měsíce sice bude míň pršet, ale o to bude větší zima. „Poslední týden období bude nejchladnější s průměrnými týdenními maximálními teplotami jen kolem 12 stupňů,“ dodal Dvořák.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi