Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

14letého chlapce srazilo při rallye kolo, které odlétlo od vozu: Museli ho resuscitovat!

Chlapce zranilo kolo, které odlétlo od jednoho ze závodních vozů.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp, ČTK - 
27. září 2014
19:13

Další tragédie při rallyecrossu! Na závodě v Sedlčanech na Příbramsku byl vážně zraněn čtrnáctiletý chlapec. Trefilo ho kolo, které se uvolnilo z jednoho ze soutěžních aut. Po pětiminutové laické resuscitaci se chlapce podařilo oživit a záchranáři jej s poraněním hrudníku přepravili do nemocnice v pražském Motole.

Informace potvrdila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová a policejní mluvčí Václav Tichý. Nehodu na místě vyšetřuje policie.

„Došlo k tomu, že u jednoho ze soutěžních aut se ulomilo kolo a zasáhlo chlapce, který tam stál ve vyhrazené zóně pro diváky,“ řekl Tichý. Podle mluvčí záchranky chlapce trefilo kolo do pravého boku a hlavy.

„Probíhala pětiminutová laická resuscitace. Když přijela naše posádka, už byl při vědomí,“ řekla Effenbergerová. Záchranáři u chlapce zajistili životní funkce a přepravili jej do nemocnice v Motole.

majto82 ( 29. září 2014 19:38 )

pokud vlastníte auto,tak jste větší vrazi než ti co se jdu zajezdit na uzavřený ovál kolik lidí zemře,či zraní každý den na obyčejných silnicí a kolik na uzavřených tratí?.to tu nikdo nepíšete.

majto82 ( 29. září 2014 17:58 )

až na to že se toto nejezdí mezi domy,je vidět co otom víš.jenom se snažíš dělat důležitého.a jak trvdíš že jsou to vraky.Tak to se pěkně pleteš,jsou v lepšim stavu než v čom jezdíš po silnici

majto82 ( 29. září 2014 17:54 )

kamaráde,to spíše ty jsi de.il,víš o tom prd a píšeš tu jen sr..y

majto82 ( 29. září 2014 17:50 )

kukuku,copak ty vůbec víš o sportu? asi nic jenom tu blbě kecáš a děláš se důležitým

mako1 ( 29. září 2014 17:12 )

Celý článek je účebnicovým příkladem, jak "věrně" jsou nám předkládana fakta a tomu odpovídá i kvalita komentářů. Autor článku buď neověřuje informace nebo je skvělý pohádkář. Jak píše pan Bous, ten kluk vůbec nebyl v prostoru pro diváky, navíc odtud byl několikrát vykázán pořadatelem. Vadí mi i informace o poskytnuté první pomoci. Tento pořadatel má na svých akcích vždy vůz záchranné služby s lékařem a další vůz se zdravotníky, hasiče ani nezmiňuji. O jaké "laické resuscitaci" se tu tedy bavíme? Ano, na motoristických akcích došlo v poslední době k nehodám, u řady s fatálními následky, ale kolik z nich bylo způsobeno nezodpovědností samotných diváků. Pořadatel nemůže 100% ohlídat vše. V tomto případě snad bude zraněný chlapec v pořádku.... Martina Tomášková Jinak pro všechny zdejší "odborníky". Tyto závody se jely na uzavřeném okruhu!

Zobrazit celou diskusi