Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž v paneláku spotřeboval 730 tisíc litrů vody za rok: Co tam dělal?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
26. září 2014
12:53

Průměrný Čech spotřebuje 120 litrů vody denně, průměrný Američan téměř 600 litrů a průměrnému Mozambičanovi stačí na den 4 litry. Muž z paneláku v Benešově protočil denně 2 tisíce litrů! Za rok proteklo do kanálu neuvěřitelných 730 tisíc litrů pitné vody. Jak je to možné?

Zastupitelé v Benešove museli řešit neobvyklý problém. Na stůl jim přistála zpráva o muži z ulice Marie Kudeříkové, který celý loňský rok nechal protékat vodu na toaletě. Vodárny mu na oplátku poslaly vyúčtování na 53 tisíc.

Server denik.cz uvedl vyjádření benešovského zastupitele Jaroslava Klusoně, podle kterého je muž polosvérprávný a město by proto kvůli tomu k němu mělo přistupovat shovívavě.

Na odpuštění dluhu se přesto město nedohodlo. "Byl by to precedent pro další neplatiče," vysvětlil serveru starosta Benešova Jaroslav Hlavička. Exekuce však dlužníkovi zatím nehrozí. Zastupitelé ještě jednou kauzu projednají a navrhnou mu splátkový kalendář.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.44 ( 27. září 2014 02:07 )

Když má někdo na bazén, má i na vodu Navíc ten kdo má bazén, má i zahradu a většinou má tedy i studnu. A já rozhodně raděj v bazénu studniční vodu upravenou mořskou solí, než chlórovanou z vodovodu.

e.44 ( 26. září 2014 15:58 )

Dík za snahu. Asi je to, vzhledem k tomu jak vysoké číslo ti vyšlo, skutečně reálné i když se podmínky můžou v různých domácnostech diametrálně lišit. Ještě kdysi když jsme bydleli na sídlišti, tak tam nám nádržka natékala snad pět minut a nedalo se s tím nic dělat, bylo to potrubím. Protékání jsem zažila také hodně odlišné, jednou sotva viditelný neslyšný "čůrek", poznatelný pouze podle stopy vodního kamene, kterou zanechával, jindy protékání viditelné i slyšitelné... ale ani to nemuselo být stejně silné jako přítok do nádržky....samozřejmě vždy včas opravené

jotopir ( 26. září 2014 15:38 )

Tak mi to nedalo a šel jsem změřit, za jak dlouho nateče nádržka. Je to 35 vteřin a pokud vím, měla by mít 6 litrů, to je řekněme 10 l/min, to je 14 400 l za den, pokud by to protékalo naplno. Takže 2000 l/den je maslím reálných.

michal345 ( 26. září 2014 14:34 )

 kapturek-a splachuješ to do trativodu a zasíráš přírodu nám všem vid

e.44 ( 26. září 2014 14:32 )

Částečně nesvéprávný je něco jiného než nesmyslná paskvil "polosvéprávný". Nikdo nemůže být za konkrétní jednání odpovědný jenom napůl. Při částečném zbavení svéprávnosti je přímo konkretizováno za co je dotyčná osoba plně odpovědná a za co není schopná nést odpovědnost vůbec, tedy v čem za ní odpovědnost přebírá opatrovník.

Zobrazit celou diskusi