Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Teroristé jsou bez peněz: Amerika jim zmrazila účty!

Teroristé z Islámského státu v Sýrii.
 (Autor: ČTK)
Autor: shp, ČTK - 
25. září 2014
07:33

Teroristé a jejich spolupracovníci teď mají hluboko do kapsy! Zaplatit za zbraně a výbušniny je pro ně nyní komplikovanější. Amerika jim totiž zmrazila majetek a účty!

Spojené státy ve středu označily dvě desítky jednotlivců a skupin jako zahraniční teroristy nebo ty, kdo napomáhají teroristické činnosti. Spojeným státům, které pokračují v tažení proti radikálům v Sýrii, to umožňuje zmrazit jim majetek a zablokovat finanční transakce.

Jako zahraniční teroristické bojovníky označilo americké ministerstvo zahraničí deset lidí a dvě skupiny. Je mezi nimi mimo jiné oblastní velitel radikálního hnutí Islámský stát pro oblast syrského Homsu Amru Absí nebo skupina s marockým vedením Harakat šám al-islám působící v Sýrii.

Americké ministerstvo financí určilo 11 osob a jednu společnost jako globální teroristy. Jedním z nich je Tarchan Batirašvili, Čečenec pocházející z Gruzie, který působí v Sýrii a vykonával vysoké velitelské funkce v hnutí IS. Společností jmenovanou ministerstvem financí je Hilal Ahmar Society Indonesia, která je podle tohoto amerického úřadu humanitární větví islamistické organizace Jemaah Islamiyah, napojené na teroristickou síť Al-Káida.

Jemaah Islamiyah působí v jihovýchodní Asii a OSN ji označuje za teroristickou skupinu. Podle ministerstva se od loňského roku podílela na činnostech, které podporují verbování a cesty zahraničních bojovníků působících pod Jemaah Islamiya na bojový výcvik do Sýrie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zabibol ( 25. září 2014 12:46 )

Ano největší agresor světa jsou rusáci!!!!

zabibol ( 25. září 2014 12:45 )

Teroristi jsou bez peněz. V České republice TERORISTI-KOMUNISTI-KOLABORANTI sedí v poslaneckých lavicích.

1pravda1 ( 25. září 2014 09:20 )

ODS JE BEZ PENĚZ, NAKONEC VYTUNELOVALA SAMA SEBE Hlavně budou stále kvákat ve sněmovně, jak se to má dělat, jak se má hospodařit

zaviracispendlik ( 25. září 2014 08:15 )

tak nějak

jarypadlo ( 25. září 2014 08:09 )

Vylízaný palice to vezmou na lízink a jejich ženy na hulink.

Zobrazit celou diskusi