Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec "létajícího" chirurga? Řídil opilý a podváděl při odběru krve!

Doktor z Domažlické nemocnice řídil pod vlivem alkoholu
Doktor z Domažlické nemocnice řídil pod vlivem alkoholu  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: zb - 
24. září 2014
22:17

Říká si »létající« chirurg. Jezdil totiž rallye závody. Jenže teď primář chirurgie domažlické nemocnice Michal Kravec (44) dolétal. Pil a sedl si za volant. Chytli ho a při odběru krve podváděl.

Celá kauza zní jak příběh z béčkové kriminálky. Primáře zastavili v únoru policisté a on nadýchal 0,4 promile. To by znamenalo jen přestupek  a policisté tedy nemuseli požadovat odběr krve. Jenže lékař na odběru trval. Se strážci zákona odjel do nemocnice, kde pracuje a nechal si krev odebrat. Jenže policisté dostali zkumavku s krví jiného pacienta, který nepil. Vše se ale
provalilo.

Dostane padáka?

„Právě jsme muže obvinili a hrozí mu až dva roky vězení. Kvůli probíhajícímu vyšetřování, nemohu říci další podrobnosti,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Primář Kravec nebyl k zastižení, údajně je na nemocenské. „Případ považujeme za osobní selhání. Tohle nemůžeme tolerovat,“ prohlásil mluvčí nemocnice Jiří Kokoška. Vedení špitálu tak ihned Kravce zbavilo primariátu a je z něj pouze sekundární lékař. „Nevylučujeme ale i to, že se s tímto lékařem natrvalo rozejdeme,“ dodal Kokoška.

 

 

 

venxa ( 25. září 2014 15:11 )

0.4 promile je trestne? Co to tam mate za bordel? Policejni stat?

Zobrazit celou diskusi