Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemana chce někdo zabít? Přišel mu dopis s bílým práškem!

Miloš Zeman s první dámou na oficiální návštěvě Francie.
Miloš Zeman s první dámou na oficiální návštěvě Francie.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
24. září 2014
11:45

Na Pražský hrad dorazil výhrůžný dopis s bílým práškem. Byl určen prezidentovi Zemanovi. Hlava státu je přitom na návštěvě Zlínského kraje. Na místo vyrazili policisté, hasiči i pyrotechnici.

Pražský hrad dnes obdržel výhrůžný dopis s bílým práškem. Adresátem byl Miloš Zeman, ten ale ve svém sídle není, protože vyrazil na třídenní návštěvu Zlínského kraje. Případ je v plné gesci policie, více to komentovat nebudu, řekl k tomu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Co bylo obsahem dopisu, není známo. Stejně tak se zatím neví, co bylo oním práškem v dopise. K další expertize si ho převzali hasiči, řekla ČTK mluvčí policejního prezidia Jana Macalíková. Podle mluvčí hasičů Nicol Zaoralové výsledky expertizy mohou být během několika hodin i několika dnů podle toho, o jaký typ látky jde.

Případ vyšetřuje policejní prezidium, pod které spadá ochranná služba Hradu. Právě od této služby obdržela policie kolem 10:45 informaci o výhrůžném dopise. Podle odborníka z pražské policie, který se zabývá chemikáliemi a drogami, se v podobném případě nejdřív hlavně zajistí důkazy v okolí nálezu a zaznamená se situace na místě. V případě prezidenta řeší akci jeho ochranná služba.

Dnes na místě byli hasiči, policie a pyrotechnici. Musí se také zajistit, aby nikdo nepřišel do kontaktu s látkou, takže nepřipadá v úvahu například ochutnání, jak je to prý občas vidět v televizních seriálech. "To bych toho člověka poslal hned na psychiatrii," dodal policista. Látka by ho mohla usmrtit a pokud je to droga, je intoxikovaný a nepatří v tu chvíli do služby, dodal kriminalista.

Další zkoumání chemikálie se odehrají v laboratoři, v tomto případě by to podle něj měl být kriminalistický ústav, který má nejlepší vybavení. Testy mají ukázat, zda je to běžná, či nebezpečná chemikálie, nebo droga a další podrobnosti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

123automobil ( 24. září 2014 16:36 )

a TAK SE TADY ŽIJE JEDNA VELKÁ HRUUUUZA!!!!

123automobil ( 24. září 2014 16:35 )

jana999 ( 24. září 2014 16:08 )

umíš se vyjádřit slušně a aby tvůj příspěvek měl hlavu a patu a nejen cinty chorého mozku?

krdasseneda ( 24. září 2014 14:49 )

ariel

sores ( 24. září 2014 14:43 )

Amnestie by se měla zrušit, jen ať si každý zločinec odsedí co mu patří,jaképak milosti lotrům!Zatím amnestie nadělala více škody nežli užitku, to víme všichni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa