Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další kněz pedofil! Zatkli ho přímo ve Vatikánu

Józef Wesolowski - polský arcibiskup
 (Autor: Internet)
Autor: dce, ČTK - 
24. září 2014
09:30

Polského kněze podezřelého ze sexuálního zneužívání chlapců zatkli v úterý ve Vatikánu. Józef Weslovski zatím pobývá v domácím vězení. Kdyby to byl řádový občan seděl by však ve vězení - celá věc se navíc táhne už od loňského srpna! A v současné době není Polák jediným podezřelým. Navíc bylo během pouhých dvou let zbaveno kněžských povinností čtyři sta duchovních ze stejných obvinění!

V červnu Vatikán zbavil Wesolowského kněžských povinností. Wesolowski je zatím nejvyšším hodnostářem Vatikánu, který je oficiálně vyšetřován kvůli sexuálnímu zneužívání dětí. Z Dominikánské republiky, kde působil jako papežský nuncius, byl odvolán loni v srpnu nynějším papežem Františkem. Dominikánská republika požaduje jeho vydání, což ale Vatikán odmítá.

Wesolowski je rodilý Polák, ale zároveň je občan Vatikánu, takže se na něj vztahuje trestněprávní postih tohoto městského státu. 80. V Dominikánské republice byl od roku 2008 a před tím byl papežským nunciem v Kazachstánu, Tádžikistánu, Kyrgyzstánu, Uzbekistánu a Bolívii. 

Dominikánské úřady také vyšetřují dalšího polského kněze a Weselowského přítele Wojciecha Gila, který byl v květnu odvolán z horské farnosti v Juncalitu kvůli tomu, že ho místní obyvatelé obvinili z obtěžování ministrantů. Údajně také bral ministranty do domu Wesolowského. Gila v únoru zatkla policie v Polsku na základě mezinárodního zatykače.

veriaci-kacir ( 18. června 2015 18:54 )

 pan hadenda to nepomoze odrezat vajca. Stacilo by odrezat v. A kopnut do riti kardinalov aby zrusili jebnuty celibat a neprijimali do cirkvi ***ov. Amen.

hadenda ( 26. prosince 2014 11:52 )

naprosto souhlasím - všichni černo***níci jsou hlavně nemakačenkové a úchyláci a stejně v Boha nevěří - mám vlastní zkušenost dva mí strýcové byli kněží a větší hajzly neznám.Jen se dobře nažrat, ověsit se zlatem a hovno dělat - to je jejich krédo.

hadenda ( 26. prosince 2014 11:49 )

Je dokázaná pravda, že čím blbější národ, tím víc je věřící v nějakého boha protože neví co si se životem počít

hadenda ( 26. prosince 2014 11:48 )

Měli by jim uříznout koule hned při tom jejich slavném slibu a byl by pokoj - sviŇáci

chamaedorea ( 10. listopadu 2014 12:33 )

Tak bůh v bibli zabil velmi mnoho lidí, kam se hrabe Hitler. Čili bych netvrdila, že lidi nezabíjí. A proč vlastně myslíte, že bůh existuje? Bůh bible možná neučí nepracovat a cizoložit, ale učí nás mít otroky, které můžeme i zabít. Potrestání budeme jen pokud otroka nenecháme před smrtí pár dní trpět, věděla jste o tom? Jistě, můžete být věřící i nadále, ale zkuste o tom zapřemýšlet a opravdu číst bibli. Bible není jen o tom jak se chovat krásně, většina lidí to neví. Exodus 21:20 Jestliže někdo uhodí svého otroka nebo otrokyni holí, takže mu zemřou pod rukou, musí být usmrcený pomstěn. Exodus 21:21 Jestliže však vydrží den či dva, nebude pomstěn, neboť byl jeho majetkem.

Zobrazit celou diskusi