Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívenku s půlkou srdce okradli: Zloděj „bez srdce“ jí vzal speciální kočárek.

Autor: Zbyněk Schnapka - 
24. září 2014
05:00

Má půlku srdce a přežila 13 operací. Teď je ale Terezka Kodýdková (6) vyřízená. Život jí totiž usnadňoval speciální kočárek a ten jí nějaký gauner ukradl. Dívčina se tak nedostane nikam…

Celá rodina je z toho mimo. „Terezka je sice velká bojovnice, ale sama neujde víc než pár kroků. Kočárek pro ni znamenal kontakt s okolním světem. Jezdili jsme s ní každý den na procházky, a hlavně k lékaři. Teď ji musím všude nosit a to nezvládám,“ líčí maminka Soňa Kodýdková (46).

Zmizel z chodby

Speciální kočárek dělaný na míru pro Terezku zmizel z chodby bytovky v Hradešicích na Klatovsku, kde holčička bydlí. „Nikdy se tady nic neztratilo. Takže jsme z toho byli v šoku. Všichni nás tu znají. Jak to mohl malé někdo udělat,“ říká Kodýdková. Terezka si kočárku moc neužila.

Dostala ho letos v lednu, z peněz za víčka z PET lahví, která jí posílali lidé z celé republiky. I když tatínek Zdeněk (45) jako instalatér maká od rána do večera a až do Vánoc si ho rodina moc neužije, na nový kočárek pro Terezku peníze nemají. „Stál skoro 22 tisíc. Všechno táhne můj manžel. Já se starám o Terezku a další dvě děti. Žijeme skromně, ale ušetřit teď hned na nový kočárek prostě nejde,“ dodává Kodýdková.

Matka prosí zloděje

Prosím toho, kdo nám kočárek vzal, ať ho vrátí. Stačí, když ho nechá stát na chodbě. A já slibuji, že pak po nikom pátrat nebudu a nic nebudu zjišťovat. Ale my ten kočárek doopravdy strašně moc moc potřebujeme. Vždyť přece patří nemohoucímu dítěti. Zloději, jestliže máš ještě nějaké zbytky svědomí, vrať nám ho, prosím!

alenam ( 24. září 2014 15:56 )

alenam ( 24. září 2014 15:54 )

Pokud by byl kočárek pro mé dítě takto nepostradatelný a já neměla na nový, nenechám ho na volně přístupném místě ani kdyby byl sebevíc zablácený, to raděj vytřu zašpiněnou předsíň, než riskovat že o něj přijdu. To je zkrátka o zodpovědnosti a povrchní a hloupá mi připadá tvoje kritika zodpovědných lidí.

pavucinka ( 24. září 2014 11:33 )

Rozmazlujete stát, který špatně funguje ,a jde svým způsobem zlodějům na ruku. Zlodějské mafie jsou již moc zajeté a měly by se hodně upravovat zákony, větší postihy za spronevěru a korupci, osobní odpovědnsot za chybu úředníka, ap. Podobné sbírky jsou smutná ukázka nefungujícího sociálního systému. Kapitalismus mohl vypadat i jinak a určitě lépe.

pavucinka ( 24. září 2014 11:29 )

Někde ale zámky moc nepotřebují a byty se ani nezamykají, a na pláži můžete nechat značkové boty a není to pro někoho pokyn "vem si je." Ony tam ty boty zůstanou i do druhého dne. To je divné, že?

pavucinka ( 24. září 2014 11:27 )

Ti co myslí,že snědli všechnu moudrost světa a všechno vědí a znají..... bRodina nemusí být nepořádná, ale nechala kočárek venku, protože byl třeba od bláta, nebo plánovali znovu vyjet. Setkávám se s takovýmu unáhlenými názory bohužel často. Odsuzovat, protože jsem si udělal nějaký povrchní názor, je špatné.Takový člověk bývá ale i snadno manipulovatelný, je pohodlný přemýšlet a namáhat se více analyzovat.

Zobrazit celou diskusi