Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Půlroční Karolínce poškodila máma mozek: Za týrání dostala 10 let!

Lucie P. u soudu, u kterého dostala 10 let za týrání své dcery Karolínky a těžké ublížení na zdraví
Lucie P. u soudu, u kterého dostala 10 let za týrání své dcery Karolínky a těžké ublížení na zdraví  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný)
Autor: simao, rvs, ČTK - 
23. září 2014
13:12

Nechutný případ týrání! Ukrajinka Lucie P. (34) surově zbila teprve sedmiměsíční Karolínku. Dítě má poškozený mozek a nebude asi nikdy chodit. Matka dostala u pražského městského soudu trest 10 let. A navíc má zaplatit odškodné 4 miliony korun.

Letos v dubnu vrátila máma holčičku jejímu otci v hrozném stavu. „Jedno oko měla Karolínka zavřené a druhé otevřené, na obličeji měla velikou modřinu, nehýbala se,“ popsal otec Karolínky Karel P. Ten okamžitě zavolal záchranku a jen rychlá operace zachránila jeho dceři život.

Karolínka tak nezemřela jen díky odborné péči lékařů z motolské nemocnice, holčičku podle odborníků od smrti dělila hodina. Následky úrazu si ponese do konce života. Má poškozený mozek, v současné době téměř nevidí, má potíže s motorikou a epileptické záchvaty.

Dnešní verdikt není pravomocný. Matka dostala 10 let a má dítěti zaplatit odškodné čtyři miliony korun. Obžaloba přitom tvrdila, že Lucie týrala svou dceru už od jejího narození. Žila s ní sama, od manžela se odstěhovala. Když dítě plakalo, mlátila jej prý otevřenou dlaní do hlavy a obličeje. Letos mezi 7. a 9. dubnem jí pak v bytě v pražských Stodůlkách údajně způsobila krvácení do mozku, po kterém holčičce odumřela část mozkové tkáně.

Matka u soudu svou vinu z těžkého ublížení na zdraví a z týrání popřela. Karolínka však dnes vyžaduje nepřetržitou péči a čeká ji ještě několik operací. Stará se o ni otec, kterému soudy svěřily do péče i Luciinu starší dceru (12). Právě ta vypovídala u soudu v neprospěch matky, která ji v minulosti rozlámala pánev. Již tehdy byla matka odsouzena k půlročnímu podmíněnému trestu a ambulantnímu psychiatrickému vyšetření. Ve dvouleté zkušební době se však osvědčila...

Svědci však nyní u soudu uváděli, že žena, která se hlásí k jehovistům, rozhodně není mateřský typ. Místo se svými dětmi se prý mazlila s hadem, kterého chovala. Starší dceři údajně říkala "střevo" nebo "červe" a nechala ji umístit do internátní školy. Dívka při výslechu nahraném na policii zmínila mimo jiné to, že matka často pila alkohol, mlátila jí hlavou o zeď nebo ji bila koženým řemenem.

zelena.karkulka ( 23. září 2014 22:27 )

To vidíš tady,co jsou zač

berlin71 ( 23. září 2014 19:26 )

KU.RVA jedna vzit kladivo a rozmlatit ji lebku malo . Ja to nechapu jak muzou lidi ublizovat nebo zabijet nevine deti nebo zvirata . Trest smrti svini jedne ale ne injekci ale na verejnem prostranstvy a nejdriv ale nechat davem zlincovat.

dzery ( 23. září 2014 18:10 )

Prej ji neodsoudí.

marlen52 ( 23. září 2014 16:56 )

to dostala sakra málo mrcha

abvydavatelstvi ( 23. září 2014 15:58 )

Policajtku ukažou v plné parade a te zrude zakryji ksicht ..... to mělo snad být opačně ..... Nikdy nepochopím proč novináři nemůžou ukázat zločince... podvodniky a zloděje i jiné grazly v novinách... a přidat k tomu celé Jméno i adresu... aby si ostatní na takovou verbez mohli dávat pozor... Proč se naddrzuje grazlum a slušní lidé nejsou chránění .... to je zvracené a politici by měli udělat jiné zákony .... darebaky a zločince ukazovat s celými ksichty ...jmény a adresami....!!!

Zobrazit celou diskusi