Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zeman si ve vládním voze narazil zadek! Při vínu zavzpomínal na svá auta

Autor: sc - 
22. září 2014
17:04

Prezident Miloš Zeman zahájil návštěvu Zlínského kraje prohlídkou muzea veteránů, kde popil vínečko, zavzpomínal na auta, kterými se vozil, dostal vzácnou kořalku a prozradil, co ho přinutilo, že ve svém nynějším prezidentském voze nekouří své milované cigarety. 

Miloš Zeman dnes vysekl ve Zlíně poklonu rodině Samohýlové, když spatřil muzeum veteránů. „Takové muzeum jsem ještě neviděl. Nemají ho ani ve Škodovce, kde jsem nedávno byl. Rád se sem vrátím,“ prohlásil.

S nostalgií nahlédli do stříbrné Tatry 700. „V ní jsem jezdil coby premiér. Ale tady jsem měl popelníček,“ ukázal na místo. „V superbu ho nemám a s řidičem, který je kuřák, jsme udělali dohodu, že ve voze kouřit nebudeme,“ uvedl Zeman. Další zastavení udělal u vozu Horch cabriolet z roku 1938. Vozili se v něm Friedrich von Paulus, Konrad Henlein a státní tajemník Úřadu říšského protektora K. H. Frank. Podle dochovaného deníku v autě s ním byl i v Lidicích. V letech 1945-49 se v něm nestyděl jezdit prezident Klement Gottwald.

„Jo čajka,“ usmál se Zeman. „Na tu mám vzpomínku z Taškentu. Sedadla jsou hodně vzadu a já jsem si uvnitř dosedl pěkně na podlahu,“ poznamenal u vozu bývalých papalášů GAZ Čajka. Samohýla, který vlastní vozy všech československých prezidentů, zajímalo, jaké má shánět po Zemanovi. „Určitě supena a budu rád, když ho prezidentská kancelář do muzea věnuje,“ prohlásil Zeman. Po prohlídce se posadil ke stolu a oči mu zajiskřily, když uviděl popelníček. Hned si jednu zapálil a s Ladislavem Samohýlem a jeho maminkou (86) si připil na zdraví.

Zeman dostal řadu dárků. Kopii originálních dokladů k vozu Horch, bustu naší nejlepší závodnice Elišky Junkové, která má v muzeu rovněž expozici, dřevěný model vozu Laurin&Klement z roku 1912 a taky unikát: Ladislav Samohýl mu věnoval litr slivovice z roku 1949. „Byla zakopaná v našem bydlišti v Březolupech pod včelínem a uchovaly se už jen dva litry. Jeden je váš,“ řekl podnikatel. „To jsem rád, nejstarší jsem dosud měl z roku 1969,“ řekl Zeman. 

cabrio ( 4. dubna 2017 22:07 )

Všechna čest rodině Samohýlů, že dokázali vytvořit takovou sbírku, která přesahuje rozsah České republiky. Nebýt jich tak většina vozů je vyvezených za hranice a u nás doma by nic z té krásy nezbylo. Většina lidí jezdí na dovolené, utrácí za hlouposti, které po čase vyhodí a potom pomlouvají ty, kteří si jdou proti proudu za svým snem. Nezbývá mi než sklonit zrak a tiše jim poděkovat za to, že o desítky let předešli svou dobu.

alenam ( 23. září 2014 17:00 )

Pokud smetla tvojí slušnost a úctu k člověku, nestálo ani jedno z toho za nic.

alenam ( 23. září 2014 16:57 )

Pan Zeman netuší?!? On nejen že tuší, on ví a je mu to jedno sám je totiž taky zloděj Co toho jenom s Klausem vytuneloval za oposmlouvy co všechno dalšího má na triku sám namátkou - Chemapol, IPB, D47, H-Systém, Sevapharma, Lesy Čr,.......

petrkramny.vrah ( 23. září 2014 00:05 )

Samohýl? Otec zloděj, syn zloděj. Stydím se za ně! Škoda že pan Zeman netuší, že vše co mají si nakradli. Chválím Zemana, že jezdí po republice a setkává se slidmi, bohužel i s legálními zloději

abcd-abcd ( 22. září 2014 21:38 )

Zdar jojone

Zobrazit celou diskusi