Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

První dáma Ivana: Co jsem dala Zemanovi? Budete se divit!

Autor: sč, simao - 
22. září 2014
13:29

Prezidentský pár vyrazil do Zlínského kraje. Přijeli společně, poté však již měli Miloš Zeman s manželkou Ivanou separátní program. Paní Ivana se vyrazila podívat do baťovského "ráje bot" a při té příležitosti prozradila, čím potěšila manžela na jeho malé oslavě narozenin.

Kytičkou z oblíbených květů-kalů dnes vítali první dámu ve zlínském muzeu. Ivana Zemanová chtěla vidět výstavu K štěstí klíček je střevíček - Baťa. Nedávno byla totiž ve Zlíně na soukromé návštěvě s maminkou, ale na výstavu ke 120. výročí založení firmy Baťa již nezbyl čas.

Ve stylizované prodejně z 30. let se kochala unikáty včetně polobotek, které v roce 1932 zhotovil Tomáš Baťa jr. svému mistrovi za to, že úspěšně složil tovaryšskou zkoušku.

„Jsou tu nádherné vzory a v některých bych hned chodila. Jen mi přijdou malé, pro princezny,“ podotkla první dáma. Od vedení muzea dostala unikátní reklamní plakát, ze kterého měla evidentní radost. Překvapila i kurátorku výstavy Miroslavu Štýbrovou. 

A jakou radost připravuje Ivana Zemanová manželovi k jubileu - sedmdesátinám, které bude mít 28. září? Žádný alkohol, oblíbený doutníček či nějakou pochutinu. „Já jsem jeho radost,“ smála se první dáma. „Na předčasné malé oslavě ode mě již dostal holicí strojek,“ prozradila Zemanová předtím, než vyrazila na svou další zastávku - do Domova pro seniory Burešov.

Zeman přitom do Zlínského kraje dorazil již podruhé - před rokem zde zahajoval své inspekční cesty po českých a moravských krajích. Společně s manželkou Ivanou ho zde dnes dopoledne přivítal hejtman Stanislav Mišák (ČSSD). Stejně jako loni na Zemana čekalo setkání s občany, studenty, politiky i návštěvy firem.

Svůj program zahájil prezident cestou do Krajské nemocnice Tomáše Bati. "Dobrý den, přichází pacient," zdravil Zeman s úsměvem personál nemocnice. Na svou cestu se opět vydal o hůlce, která ho podepírá po loňském zranění kolene.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

beladona ( 23. září 2014 00:12 )

zlaty.slavik: slavíku, buď jsi namazanej , nebo jsi totální trotl

beladona ( 23. září 2014 00:10 )

to je príma, že je jeho radost, přeju jí štěstí. To sako mohlo být jinak střižený a v ramenou menší.Ach ti vizážisti!

ninga ( 22. září 2014 17:59 )

hahahaha dobrý

cernykondor ( 22. září 2014 17:29 )

Ta nebohá květinka, užívaná často jako svatební se jmenuje kala, tedy druhý pád zní jak? Prosím správně je to " z kal ".

buban ( 22. září 2014 17:00 )

Taky Moravák?

Zobrazit celou diskusi