Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pohřeb zavražděné Elišky: Babičku za rakví museli podpírat

Autor: sch, uá - 
22. září 2014
10:23

Ztráta Elišky (†9) byla tím nejhorším, co je v životě potkalo. Žalem zdrcená rodina se dnes naposledy rozloučila s milovanou dívkou, kterou brutálně znásilnil a zavraždil její strýc Roman K.

Pohřeb Elišky začal v půl dvanácté v Klášterci nad Ohří. Obřad v kostele Panny Marie trojice byl přísně střežený ochrankou, která dovnitř vpustila jen smuteční hosty ze seznamu. Do nebe Elišku vyprovázela píseň Jakuba Smolíka Říkej mi táto. Tu prý měla ze všech nejraději. Zaznít měla také píseň Hajný je lesa pán a Dva skřítci jdou lesem.

 

Když z kostela vyšel smuteční průvod s bílou rakví a velkým věncem od babičky, v jeho čele šla maminka Alena. Hned za ní byla zhroucená babička, kterou museli příbuzní podpírat. Elišku uložili do hrobu v té nejsmutnější části hřbitova - v místě, které je určené dětem.

Video Žal a slzy pro andělíčka Elišku: Takhle se s ní loučila rodina! - Pavel Schuster, Petr Soukup, David Malík
Video se připravuje ...

Veřejnost, která dnes neměla na pohřeb přístup, se může s Eliškou rozloučit zítra v kostele Nejsvětější trojice, kde za dívku budou sloužit od pěti hodin mši.

„Po dohodě s rodinou je město připraveno poskytnout pomoc s posledním rozloučením se zesnulou dívenkou,“ prozradila už dříve starostka Klášterce Kateřina Mazánková.  Přispěli na něj i obyvatelé města. Jakmile se rozkřiklo, že Eliška zemřela, začali místní organizovat sbírku.

Elišku v úterý 9. září brutálně znásilnil a zavraždil její strýc. V osudný den ji Roman K. vyzvedl u školy. To bylo naposledy, kdy dívku viděli živou. Po hrůzném činu byl vrah ještě schopný dalšího zvrhlého gesta. Na keř za tkaničky přivázal Eliščinu botu. Podle psychologů se tím chtěl vysmívat příbuzným nebohé dívky a vyšetřovatelům.



ninunka ( 23. září 2014 01:11 )

no, to víš že jo, ještě živit ho budeme ne? Kdepak- chvilka poezie pro bachaře, laso jako bonus pro vraha a je klid Vražda malé dívenky se nedá odsedět ani omylem

prasulka ( 22. září 2014 23:05 )

prasulka ( 22. září 2014 23:04 )

prasulka ( 22. září 2014 23:04 )

prasulka ( 22. září 2014 23:04 )

Zobrazit celou diskusi