Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tragická nehoda zastavila dálnici D5: Srazilo se šest aut, zemřel jeden člověk

Provoz na dálnici D5 v pondělí ráno zablokovala smrtelná nehoda
Provoz na dálnici D5 v pondělí ráno zablokovala smrtelná nehoda  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK, simao - 
22. září 2014
07:50

Hromadná nehoda pěti osobních a jednoho nákladního auta uzavřela dnes ráno dálnici D5 na Plzeňsku. Při nehodě jeden člověk zemřel.

Nehoda se stala kolem 6:15 na 104. kilometru dálnice ve směru na Prahu. Na místě i po dvou hodinách stále zasahovali hasiči a záchranáři. Policie odklonila doprava na objízdnou trasu, dálnici uzavřeli od 107. kilometru.

Příčiny a okolnosti nehody policisté zjišťují, po dešti je však dálnice v místě nehody značně mokrá. Při nehodě jeden člověk zemřel, řekla ČTK policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle mluvčí záchranné služby Lenky Ptáčkové na místě nehody zemřela žena, jednoho vážně zraněného muže převezl vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice, další dvě ženy odvezli záchranáři na traumacentrum nemocnice pozemní cestou. Muž i dvě ženy utrpěli poranění končetin i hrudníku. Podle záchranářů byli zhruba ve středním věku. Při transportu do nemocnice byli při vědomí.

Video Nehoda na D5 - Blesk - Zbyněk Schnapka
Video se připravuje ...

Policie zatím vyloučila alkohol v dechu řidičů, kteří se mohli na místě dechové zkoušce podrobit. U řidiče, který utrpěl těžká zranění, nařídili policisté provést test na alkohol krevním testem, doplnila policejní mluvčí.

Provoz na této dálnici přitom zkomplikovala ráno další nehoda, tentokrát na 117. kilometru. Srazila se tam dvě osobní auta, tato bouračka se však naštěstí obešla bez ztrát na životech.

bizon_pepa ( 22. září 2014 12:57 )

Ještě, že existují lidé, kteří jsou schopni zjistit skutečnou příčinu. A ne jen blábolit nesmysly od stolu.

abcd.adcb ( 22. září 2014 09:00 )

Přesně!!!!

zlymikes ( 22. září 2014 08:56 )

Příčina je předem známá - šílená rychlost i na mokré silnici a bezohlednost

Zobrazit celou diskusi