Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejnebezpečnější práce u nacistů: Margo ochutnávala jídlo pro Hitlera!

Autor: Marian Balog, lmk - 
20. září 2014
07:35

Každé sousto pro ni mohlo znamenat smrt! Na konci »směny« Margo Wölk (96) plakala vysílení i radostí, že přežila další den. Ani osvobození Berlína jí nepřineslo úlevu, dva týdny ji znásilňovali!

»Exkluzivní« práci prý nechtěla, starosta města ji ale přinutil, ať na nabídku kývne. Hitler ( †56) byl vegetarián a žil ve strachu, že ho Britové otráví. Proto zaměstnával 15 ochutnávaček, jejichž jedinou úlohou bylo jídlo pozřít – a přežít. „Některé z nás začaly při jídle plakat, protože měly hrozný strach. Musely jsme sníst všechno! Pak jsme hodinu čekaly, jestli se s námi bude něco dít. Plakaly a skučely jsme jako psi, byly jsme šťastné, že jsme přežily,“ vzpomíná žena. Ačkoliv pro Hitlera ochutnávala jídlo, nikdy ho osobně neviděla. Jednoho dne ji však jeden z osobních strážců »vůdce« znásilnil. To ještě netušila, že nejhorší má před sebou…

Po osvobození Berlína sovětskými vojsky Margo dobře věděla, že na ni budou pohlížet jako na nepřítele. „Převlékly jsme se za stařeny, ale Rusové mě a další holky chytili. Rozřezali nám šaty a odvlekli do bytu. Tam nás 14 dní znásilňovali. Bylo to peklo na zemi. Doteď mám noční můry,“ říká třesoucím se hlasem vdova.

Později se zamilovala do britského důstojníka, ale jejich svazek byl krátký. Margo trpěla depresemi a nočními můrami a pár se rozešel. „Vždycky jsem chtěla dceru. Když mi bylo 50, říkala jsem si, že mé dceři by teď bylo 25. To se ale bohužel nikdy nestalo,“ uzavírá lítostně osamělá důchodkyně.

zabibol ( 20. září 2014 09:46 )

Jako i my v Československu také tato paní zažila ruská zvěrstva osvoboditelů z řad rudé armády.

zabibol ( 20. září 2014 07:52 )

Teď může ochutnávat jídlo u nástupce Hitlera v Moskvě. Putin ji bude rád zaměstnávat.

Zobrazit celou diskusi