Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nemocnice chce primáře Havránka propustit. Ten se brání!

Autor: ljš - 
19. září 2014
10:25

Bude to právní bitva! Rakovnická nemocnice se rozhodla propustit lékaře Jiřího Havránka, kterého v Klatovech obvinili z mučení dětí. Ten ale na schůzku přišel se svými právníky a vzdát se nehodlá, dál tvrdí, že je nevinný.

Rakovnická nemocnice přijala Havránka, který trpí bipolární afektivní poruchou (maniodepresivní psychóza), po jeho odchodu z Klatov v květnu roku 2013. Jiří Bureš, který zařízení řídí, sice přiznal, že věděl, že má lékař nějaké psychické problémy, nijak si ho ale neprověřoval, protože u nich Havránek v minulosti již několik let pracoval.

Teď by se ho po zveřejnění skandálu z Klatov rád zbavil, vedení nemocnice to bude ale mít těžké. Havránek je kvůli ortopedickým problémům na nemocenské a propustit ho není snadné.

Video Miminka jsem netýral! Duševně nemocný lékař se brání drsným nařčení! - Etien Bláha, Martin Hurda
Video se připravuje ...

Ve čtvrtek se uskutečnila schůzka, na které se měla situace vyřešit. „Na ukončení pracovního poměru se nedohodli, proto byla záležitost předána do rukou právních zástupců. Pan primář Jiří H. nadále zůstává v pracovní neschopnosti vzhledem ke svým zdravotním potížím, a tak v dohledné době na dětské oddělení nemocnice do služby nenastoupí,“ řekla serveru iDnes.cz mluvčí Masarykovy nemocnice Petra Škeříková.

Na klatovskou policii se obrátili rodiče asi deseti pacientů se stížnostmi, že lékař na přelomu let 2012 a 2013 způsobil jejich dětem bolestivá zranění, například při zavádění kanyl. Policie případ odložila, protože podle posudku znalce nemohl Havránek rozpoznávat škodlivost svého jednání a pro nepříčetnost nebyl trestně odpovědný. Primář to označil za lež a trvá na tom, že nijak nepochybil. Přiznal ale, že svou chorubu, která mu podle vyhlášky ministerstva brání ve výkonu povolání, zaměstnavateli zatajil.

zelena.karkulka ( 20. září 2014 00:15 )

Z toho je vidno,že náhled na svůj stav nemá,měl by si to hodit,nic dobrýho ho nečeká

zelena.karkulka ( 20. září 2014 00:15 )

Něco si o tom přečti,ty správče odlehlého kotáru

evita5555 ( 19. září 2014 20:55 )

Nikto z nás nevie, ako to naozaj je, všetci to poznáme z bájok od pleskáčov. Tie reči o mučení a pichaní hlavičiek môže šíriť tiež len laik, pretože nie všetci máme rovnaké žily, všetci poznáme situáciu, keď sa sestrička pri odbere krvi netrafí, alebo nevie nájsť vhodnú žilu. A deťom sa skoro vždy pichajú kanyly do hlavičiek, dokonca mojej neteri kedysi dávno aj menili krv cez žilu na hlave, lebo bola najstabilnejšia. Takže pleskáčov môže mraziť, môžu mať nočné múry, ale je to úplne normálny lekársky zákrok, ktorý na prvý pohľad môže vyzerať nepríjemne, ale je naprosto bežný. Ak je ten človek ale naozaj chorý, sám by mal zvážiť svoju zodpovednosť za veci, ale ak ho len niekto ohovára, nech sa bráni.

kukuku ( 19. září 2014 14:30 )

Ono je to v tomto státě divné všeobecně. Právníka Hasenkopfa na hradě obcházel Klaus, jako nepoužitelného ho ke zpracování amnestie ani nepustil, Zemanovi je tento člověk také k ničemu, ale propustit se nedá, drží se na hradě jako how*no kšule a nikdo s ním nepohne.

venca.z.pokratic ( 19. září 2014 14:07 )

Lidičky co blázníte, jakýpak týrání, vždyť je to moderní. He he. http://4.bp.blogspot.com/-D9VeyYjN-FM/Td4osiZUzWI/AAAAAAAAE-g/RYMziXE9QVg/s1600/a97759_g266_1 0-olympics.jpg

Zobrazit celou diskusi