Na Herolda je vedeno celkem osm exekucí a statisícové dluhy mu přerůstají přes hlavu. Nervy s ním už ztratili také jeho parťáci ze známé kapely, ve které hrával také Michal Hrůza, a ukončili s ním spolupráci. Baskytarista má ale eso v rukávu, stále má na své jméno zaregistrovanou ochrannou známku a ta se stala také součástí jedné z pohledávek.

Deník Právo oslovil řidič kamionu Tomáš Szendi z Janovic nad Úhlavou, který se s Heroldem soudí. Před třemi lety se s ním totiž dohodl na koupi počítače, zaplatil mu zálohu 30 tisíc korun, dosud ale neviděl ani přístroj, ani peníze.

 

„Vypadal důvěryhodně, byla to známá osobnost. Dva měsíce se nic nedělo, pořád se na něco vymlouval. Už mi to začalo být podezřelé,“ řekl deníku. Herold kličkoval, jak mohl. Tvrdil, že se počítač zdržel na cestě z Ameriky, pak zase, že peníze poslal přes účetní kapely. Dluh se navíc ještě zvýšil, protože baskytarista si od důvěřivého kamioňáka nechal dovézt z Německa pilu za 25 tisíc, kterou také nezaplatil.

Szendi se proto rozhodl jít s celou záležitostí k soudu a rozhodně není sám. „Samozřejmě nárok pana Szendiho v plné míře uznávám, byla to moje chyba. Říkal jsem mu, že peníze dostane, až je budu mít. Jenže přestal mít trpělivost a začal se domáhat svého práva. A tady nastoupila moje arogance, kdy jsem si řekl, že na mě nebude nějaký kamioňák křičet, a šprajcnul jsem se,“ řekl deníku Herold s tím, že dluh bude splácet za pomoci rodičů.