Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ze zmizení 14leté Alice podezřívají přítele Kateřiny: Je to milující otec, hájí ho!

Autor: shp - 
18. září 2014
16:49

Případ zmizení čtrnáctileté Britky Alice Gross, která trpí anorexií a zažila krutou šikanu, dostává konkrétnější obrysy. Policie označila za podezřelého, který mohl dívku unést, lotyšského dělníka Arnise Zalkalnse (41), který byl již v minulosti trestán za vraždu a prošetřovali ho i kvůli sexuálnímu obtěžování. Jeho partnerka, Češka Kateřina ho ale hájí jako dobrého člověka!

Alice zmizela v Londýně 28. srpna. Naposledy ji zachytila průmyslová kamera, jak jde po vodním kanálu. Ta samá kamera zachytila o 15 minut později Zalkalnse, jak na tom samém místě jede na kole.

Od té doby jako by se po dívce slehla zem. Příbuzní Alice se bojí nejhoršího. Policisté však stále vedou případ jako pátrání. „Tohle není vyšetřování vraždy a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by Alice nebyla naživu,“ prohlásil detektiv Carl Mehta.

Jeho kolegové prohledali včera Zalkalnsův dům, ve kterém žije se svou partnerkou, Češkou Kateřinou. Žádné konkrétní výsledky to ale nepřineslo. Lotyš byl naposledy doma 3. září, kdy odjel do práce na kole, a od té doby ho nikdo neviděl.

Jeho známí říkají, že takové chování se mu nepodobá. „Miluje svou rodinu a my ho chceme zpět. Je to milující muž. Pátrání zatím moc nepokročilo, ale policisté se snaží,“ řekla Kateřina webu Standard. S podezřelým má Češka pocházející z Prahy malou dcerku.

Policie se dnes do domu Kateřiny vrátila a požádala ji, aby se i s dcerkou na pár dní vystěhovala. Vyšetřovatelé budou pokračovat v pátrání po stopách. Češka mezitím bydlí u známých.

Zalkalns byl přitom odsouzen podle Daily Mailu ve své domovině za vraždu. Do Velké Británie se přestěhoval v roce 2007. O dva roky později byl vyšetřován kvůli podezření ze sexuálního zneužití mladé dívky. Obvinění však byla stažena, oběť nechtěla podávat další svědectví.

jahodove_ticho ( 18. září 2014 17:36 )

ingredience: jedna mladá kostra potažená kůží s ajfounkem. starej oslizlek úchylák se škraloupem a otravnou zbouchnutou ženskou. copak se z toho uvaří za gulášek?

abcd.adcb ( 18. září 2014 17:24 )

Blesku a co my s tím?

Zobrazit celou diskusi