Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nebezpečná marihuana v Česku: Po vykouření hrozí bezvědomí!

Na Olomoucku se objevila nebezpečná a velmi silná marihuana, jejíž vykouření by mohlo člověku způsobit bezvědomí
Na Olomoucku se objevila nebezpečná a velmi silná marihuana, jejíž vykouření by mohlo člověku způsobit bezvědomí  (Autor: profimedia.cz)
Autor: dce - 
18. září 2014
13:06

Neobvykle vysoké množství THC objevili toxikologové ve vzorku marihuany z Olomoucka. Psychoaktivní látky je podle testů v zadrženém vzorku téměř 50 procent. To by člověka mohlo na několik hodin uvrhnout do bezvědomí!

Odborníci se takto koncentrované droze ani nestačili divit. V marihuaně se běžně vyskytuje asi 15 procent psychoaktivní látky. Takového množství THC v marihuaně, kterou zajistili policisté z Olomouce, se nedá docílit přirozenou cestou – taková květina prostě neroste. „Myslíme si, že jde o uměle připravený vzorek. Je možné, že byl obohacen třeba hašišovým olejem," sdělil toxikolog Peter Ondra, serveru denik.cz.

Takto koncentrovaná marihuana by člověka nezabila – úmrtí po předávkování touto drogou zatím nebylo zaznamenáno. Ale „trip“, který by člověk zažil, by nebyl nic příjemného. Mohly by se objevit halucinace, deprese a několikahodinové bezvědomí. Dávka v takovém jointu by byla patnácti násobně větší, než je běžné. Ovlivněn by byl mozek i kardiovaskulární systém.

Jak a proč někdo něco takového vyrobil, zatím není známé. „K zabavení marihuany s vysokým obsahem THC momentálně nemáme informace, které bychom mohli v této fázi vyšetřování zveřejnit," prohlásila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Je možné, že pachatel drogu nakoncentroval kvůli převozu. Zmenšil by tím totiž množství převáženého „materiálu“.

sores ( 18. září 2014 14:28 )

scaero: přesně! mluvíš mi z duše, všichni narkomani ať zdechnou, stejně je to cesta do pekel!Drogy nejsou třeba k životu, jíst se musí aby člověk nezemřel, ne drogovat takový hnůj!

japos22 ( 18. září 2014 13:50 )

To by se u nás za komoušů zlikvidoval disent úplně automaticky

erikcom ( 18. září 2014 13:12 )

škoda že potom rovnou nechcípnou

Zobrazit celou diskusi