Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vrah Elišky Roman K. vyhrožuje oběšením: Drží ho pod sedativy v nemocnici

Autor: senf - 
17. září 2014
20:22

Ublížil a zabil malou holčičku a teď na něj dolehla tíha svědomí, Roman K. (25) vyhrožuje vlastní likvidací. Podle všeho je možné, že si vrah malé Elišky (†9) sáhne na život. Aby se tomu tak nestalo, ve vězeňské nemocnici, kde je momentálně Roman K. držen, udělali speciální opatření.

Nejmenovaný zdroj televizi Nova potvrdil, že obžalovaný Roman K. vyhrožuje sebevraždou a je ve velmi špatném psychickém stavu. Zřejmě si plně uvědomuje, co všechno způsobil, když malou a zcela bezbrannou devítiletou dívku zatáhnul do lesa, znásilnil a poté zabil.

Roman K. je proto v tuto chvíli držen ve vězeňské nemocnici a jeho psychický stav je zkoumán znalci z oboru psychiatrie. Zprávu o tom, že by si vrah malé Elišky  mohl sáhnout na život, potvrdila i ministryně spravedlnosti Helena Válková: „Nesmí se opakovat to, co se stalo v případě vraha Aničky. Byl proto převezen z vazební věznice do vězeňské nemocnice, kde panuje velmi přísný režim.

Tento režim pro Romana K. znamená, že jsou mu podávána velmi silná sedativa a je držen ve speciálním obleku, který mu znemožňuje se případně oběsit. Právě oběšením si zkrátil život vrah Aničky J. Otakar Tomek.

Video Zprávy: Doživotí pro vraha Elišky? A Gross už kvůli nemoci nevychází? - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...