Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Gumičkové náramky v Česku v ohrožení! Celníci zadrželi 24 tun padělků!

Autor: ČTK - 
16. září 2014
17:10

Milé děti, gumičky na náramky nejsou! To by mohli brzy slyšet dětští zákaznici. Celníci na ruzyňském letišti totiž za poslední tři týdny zabavili 24 tun padělaných barevných gumiček a plastových stavů pro výrobu oblíbených náramků.

Hodnota originálních výrobků značky Rainbow Loom by byla 32 milionů korun, informovala mluvčí ruzyňského celního úřadu Šárka Miškovská.

Podle ní celníci našli výrobky v 19 zásilkách a z odborné expertizy vyplynulo, že padělané gumičky byly vyrobeny ze syntetického kaučuku a neobsahovaly stopy ftalátů, které jsou nebezpečné zejména pro nejmenší děti a těhotné a kojící ženy.

"Dovoz padělků je možno kvalifikovat jako podezření ze spáchání porušení práv k ochranné známce a jiným označením a zboží může být zničeno pod celním dohledem," doplnila mluvčí.

Počátkem měsíce tisíce padělaných gumiček našli i středočeští celníci. Zboží dovezené z Číny bylo určeno pro český trh a škoda činila 5,5 milionu korun.

marlen52 ( 16. září 2014 19:12 )

no tak mě to teda nechytlo.pěkná blbost.

danoch ( 16. září 2014 18:01 )

Tak to by mě zajímalo,jak se pozná originální gumička od padělané.Jinak se opět potvrdilo,ze nejvíc se dá vydělat na lidské blbosti.Lidi jsou jako ovce,nědko vymyslí nějakou blbost a všichni to hned musí mít nebo dělat taky,jako tyhle gumičky,nebo fotit sám sebe.Dementi.

Zobrazit celou diskusi