Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Deviant v Děčíně lákal chlapce na procházku! Městem obchází strach

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Archiv Blesku)
16. září 2014
13:28

Vracel se domů z fotbalu, chybělo ale málo a k mámě nedojel. Naštěstí se desetiletý chlapeček zachoval ukázkově. Když ho cizí muž oslovil, aby se s ním šel projít, rychle utekl a zavolal rodičům. Ti okamžitě zalarmovali policii.

V Děčíně podezřelého muže, který se s cizím chlapcem jistě nechtěl procházet jen tak, hledalo několik policistů. Bohužel ale marně. "Zkontrolovali tři muže, které nedaleko místa byli, ale ani jeden z nich nebyl ten, který měl chlapce obtěžovat,“ řekla serveru iDnes.cz děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Dítě bylo totiž z traumatizujícího zážitku v takovém šoku, že si nedokázalo vybavit ani barvu vlasů podezřelého muže. "Když jsme pro něj přijeli, byl v šoku a klepal se,“ řekla serveru chlapečkova matka Štěpánka Vitvarová.

Autobusová zastávka, na níž čekal na autobus, se nachází nedaleko základní a mateřské školy. Všechny děti budou proto znovu poučeny, že nemají s cizími lidmi nikam chodit.

Podobný případ se přitom v posledních dnech odehrál na Táborsku, kde neznámý muž lákal školačky do auta. „Jedná se o muže středního věku, okolo čtyřicítky, světlých vlasů a výrazně bledé tváře. Pohybuje se tmavě šedým až černým autem,“ popsal ho policejní mluvčí.

Po děsivém případu z minulého týdne, kdy byla v Klášterci nad Ohří brutálně zavražděna devítiletá Eliška, jsou v pohotovosti učitelé i rodiče po celém Česku. Děti jsou sice opakovaně poučovány o tom, jak se v případě, že je osloví cizí člověk, mají chovat, většina rodičů ale nenechává nic náhodě a své děti od škol i z kroužků osobně vyzvedává. Po podezřelém muži děčísnká policie dál pátrá.

 

marie60 ( 16. září 2014 13:53 )

 Dětem se musí vtloukat do hlav, že s cizím člověkem nesmí nikam jít, jinak by to zas mohlo špatně dopadnout. Těch pedofilních haj.zlů je čím dál víc.

Zobrazit celou diskusi