Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Verunku mi primář vrátil bezvládnou s očima v sloup, vzpomíná matka

Autor: zb - 
16. září 2014
08:45

Když Lucie Bláhová (26) odvážela dceru Veroniku (5) do nemocnice, věřila, že ji tam vyléčí. Místo pomoci ale primář Jiří H. dítě mučil a téměř i zabil.


Tři dny měla malá Veronika vysoké horečky. Maminka ji na doporučení dětské lékařky odvezla do nemocnice v Klatovech a byla ráda, že se dcerka dostala do péče samotného primáře. „Řekl mi, že Veronice dá injekci na zklidnění. Měla zánět ledvin a moc ji to bolelo. Zůstal s malou sám a mě vykázal ven,“ říká Bláhová.

Za nějakou dobu primář přinesl Veroniku mamince zpět. „Zhrozila jsem se. Malá byla bez sebe, oči v sloup, hlavička i ručičky jí visely jako hadrové panence. Chvíli jsem ji držela v náručí, a protože se nezlepšovala, zburcovala jsem sestru,“ líčí drama Bláhová.Ta holčičku ihned odnesla a zavolala lékařku. Veronika skončila v kyslíkovém stanu. „Kdyby zůstala, jak byla, určitě by umřela,“ vzpomíná Bláhová.

Asi po půl hodině se stav dívenky zlepšil. V nemocnici musela ale zůstat pět dní. „Primáře jsem ale u ní už neviděla. Ukázal se, až když malou propouštěli. To jsem ale ještě nevěděla, co primář dětem dělá. To jsem se dozvěděla až po půl roce, když za mnou přišli policisté, kteří hrůzy primářovy »léčby« vyšetřovali,“ dodává Bláhová. Malá Verunka má z pobytu ve špitálu dodnes trauma, a když slyší slovo nemocnice, začne se celá třást.

 

versutus ( 16. září 2014 21:11 )

Že neumíš ani správně opsat nick, to mě u zamindrákovaného trotla tvého kalibruje nepřekvapuje. O můj plášť nemusíš mít péči. V práci ho ani běžně nenosím a úplatky neberu, nikdy jsem je nebral a ani si o ně nikdy neříkal. Dokonce jsem v rozpacích, co mám odpovědět, když se mě nějaký pacient občas zeptá, co například rád piju apod., abych ho odmítnutím neurazil. Snažím se z takových situcí vyklouznout nějakou oklikou, že nepiju alkohol, což je prakticky pravda (to čumíš viď, jak všeobecně zažitý mýtus o doktorech alkoholicích na mě nesedí)a že mi nic nosit nemusí. Snažím se léčit totiž všechny úplně stejně bez ohledu na jejich společenské postavení, funkce či majetek, protože si myslím, že medicína je buď dobrá nebo špatná a ne jedna pro bohaté a vlivné a jedna pro chudé a nevlivné. Nemyslím si, že se pacienti dnes bojí podat stížnost či trestní oznámení na lékaře. Otázkou je, je-li jejich stížnost vždy oprávněná a podle mých dostupných informací z jedné velké fakultní nemocnice z oddělení, které toto má na starosti, je z těch desítek stížností, které musí každý měsíc řešit, většina účelových a neopodstatněných. A pojištění jsem si aktualizoval s ohledem na nový Občanský zákoník, takže nemusíš mít péči, že by mi ty milióny od pojišťovny při případné pojistně události nestačily. Protože člověk nikdy neví, jaký zákeřný, mstivý, zakomplexovaný psychopat a věčne nespokojený kverulant mu kdy zavítá do ordinace, ale o tom snad tobě nemusím psát. To jistě dobře znáš ze svého vlastního života. Tak čus trotle.

rudyptak48 ( 16. září 2014 20:44 )

versatus, jak velké máš kapsy u svého bílého pláště? Máš je dost velké na tučné úplatky? To dá rozum, že jsou lékaři pojištěni. Zatím jim to stačí, protože pacienti se ještě pořád bojí. Až se bát přestanou, tak jim to stačit nebude.

versutus ( 16. září 2014 18:22 )

Příspěvek aspiruje na cenu blábol dne. Bez rizika trestu mohl páchat kdejaká zvěrstva na pacientech lada tak Mengele v Osvětimi nebo možná ještě "lékaři" v nějaké šílené diktátorem ovládané zemi. Pokud o tom nevíte, tak v Česku Trestní zákoník platí pro všechny a bez vyjímky.

versutus ( 16. září 2014 18:16 )

Společnost lékařům umožnila studium medicíny nejspíš proto, protože jejich práci potřebuje. Ale ty můžeš být v klidu. Ty žádného lékaře nepotřebuješ. Všechny potřebné informace si najdeš na internetu, sám si určíš diagnózu a sám se i vyléčíš...

versutus ( 16. září 2014 17:50 )

Vysokoškolský diplom je možné odejmout pouze v případě, že se prokáže, že ho jeho držitel nabyl neoprávněně například podvodem apod. Nikoliv za odborné pochybení nebo trestný čin (většinou v případě zdravotnických pracovníků z nedbalosti) způsobený při výkonu povolání.

Zobrazit celou diskusi