Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sidonova přítelkyně měla víc chlapců, tvrdí vydavatel Židovských listů. Drsný boj o post rabína

Autor: mim - 
16. září 2014
05:03

Ženatý rabín Karol Sidon (72), který má mladou přítelkyni, si prý chce na poslední chvíli vylepšit pověst! Zítra budou totiž o jeho dalším setrvání ve funkci vrchního zemského rabína rozhodovat radní Federace židovských obcí. Řeči krásky mongolského původu Ojuncacral Tuju (28) o tom, jaký mají spolu citový, nikoliv sexuální vztah, mají prý jen uchlácholit jejich představitele.

Ojuncacral Tuju, v židovské obci v poslední době velmi propírané jméno, poskytla Blesk.cz exkluzivní rozhovor o tom, jak se s nejznámějším českým rabínem seznámila a co k němu cítí.

„Seznámili jsme se před sedmi lety. Pak jsem ho čtyři roky neviděla,“ prohlásila s tím, že příslovečná jiskra mezi nimi přeskočila letos v lednu, kdy se vztah začal prohlubovat. „Náš vztah je velmi přátelský, je srdečný, je v něm láska. Zatím ale nejde rozvinout. Pan rabín je stále ženatý,“ dodala.

Tuju zdůraznila, že k sexu mezi ní a Sidonem nikdy nedošlo. Zároveň zmínila obavy z pomluv na židovském webu. „Mám obavy z pomluv, které přicházejí z webu Židovské listy, které píše Ing. Jelínek,“ svěřila se.

Blesk se proto na něj obrátil se žádostí o reakci. „Její rozhovor má uklidnit členy židovské obce. Ta dívka měla před Sidonem několik chlapců. Její rozhovor pro Blesk o sexu po svatbě vůbec nekoresponduje s jejím životním stylem,“ řekl Blesku Jelínek.

Judaismus je podle něj postavený na rodině. „Jestliže to ten nejvyšší přehlíží, pak je to špatně. Vždyť jde příkladem mladým,“ dodal Jelínek.