Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jako dalšího popravíme taxikáře Alana, vyhrožuje ISIS! Rodina mu nechala dojemný vzkaz

Autor: shp - 
15. září 2014
14:00

Do Sýrie odjel taxikář Alan Henning (47) jako humanitární pracovník, který chtěl pomáhat lidem v nouzi. Teď za to možná sám zaplatí životem. Otec dvou dětí se totiž objevil ve videu, na kterém byl popraven džihádistou Johnem jiný dobrovolník, David Haines. Jen pár týdnů před zveřejněním záznamu přitom Henningovi na Twitteru přála jeho sestra k narozeninám s tím, že se na svého malého brášku již těší.

Sestra zajatého Brita Gill Kenyon k dojemnému vzkazu připojila rodinou fotku, na které jsou oba zachyceni jako malé děti. Vzhledem k tomu, jak události nabraly spád, je znění příspěvku na sociální sítě nyní ještě dojemnější.

„Šťastné 47. narozeniny mému malému bráškovi. Nemůžu se dočkat párty, kterou si uděláme, až se vrátíš. Miluji tě,“ napsala Gill jen pár dnů předtím, než jejího bratra zajali v Sýrii teroristé z organizace Islámský stát. Doma ve Velké Británii pracoval v Manchesteru roky jako taxikář, aby zabezpečil své děti.

Britský Daily Mail navíc zjistil, že Henning se chtěl vydat do Sýrie naposledy. Poté chtěl žít již natrvalo ve své domovině s rodinou. Naděje, že se tak stane, jsou ale den ode dne menší. Džihádista John totiž před setnutím hlavy Hainesovi žádal po Velké Británii ukončení spolupráce s USA při tažení v Iráku a stažení britských jednotek ze země.

Nic ale nenasvědčuje tomu, že by ostrovní království ze země stáhlo své jednotky. Henning je podle vyšetřovatelů, kteří chtějí Džihádistu Johna za každou cenu polapit, držen v podzemních tunelech. Podaří se ho zachránit včas?

rudyptak48 ( 15. září 2014 23:36 )

Já si nekladu otázku zda existuje, nebo neexistuje Bůh. Já se zamýšlím nad tím, že pokud existuje jeden Bůh, je posloupnost těchto náboženství dost podivná.

gabreta ( 15. září 2014 21:27 )

Je otázka co je dobře, aby děti viděly. Tajit před nima jinou "kulturu", tak ti třeba jednou přivedou domů jako nastávajícího partnera muslimáka. Pak bys třeba nadávala proč nebyla "osvěta" dříve, že se tomu mohly tvoje děti vyvarovat! Takhle ví, do čeho půjdou!!!

andorea ( 15. září 2014 21:09 )

Souhlas. Nic jiného než destabilizace. Aspoň v Egyptu to zachránil vojenský převrat.

vivino12345 ( 15. září 2014 20:00 )

 jste obycejny k.urv.y. Tohle davat na net, na ktery se divaji i deti. Radsi reste ty deb.ily politiky, co nic nedelaji. Hlavne, ze je "multikulty". Bomba. Jsem fakt rada, ze tu vyrustaji me deti.

gogo ( 15. září 2014 19:24 )

Pokud by Bůh existoval, byl vševědoucí, všemocný, miloval nás, stvořil nás, pak všechny hrůzy, kterými lidstvo prošlo, dopustil proč ? Takže zpátky na strom...

Zobrazit celou diskusi