Teď, když je podezřelý ve vazbě a na povrch vyplouvají ohavné detaily jeho činu, žádají pro něj místní nejpřísnější trest. Po městě i po sociálních sítích koluje dokonce petice za znovuzavedení trestu smrti.

Rodina zatím plánuje pohřeb Elišky. Rozloučit se s ní chce co nejdůstojněji. „Bude to veliké. Přijdou se s ní rozloučit její spolužáci, možná celá škola,“ řekla už dříve babička. Na starosti se zařizováním pohřbu nebude naštěstí sama.

„Po dohodě s rodinou je město připraveno poskytnout pomoc s posledním rozloučením se zesnulou dívenkou,“ potvrdila starostka Klášterce Kateřina Mazánková.

Termín pohřbu dosud nebyl stanoven. Přispět na něj chtějí i firmy a obyvatelé města. Jakmile se rozkřiklo, že Eliška zemřela, začali místní organizovat sbírku. Peníze chtějí předat ale jen babičce Anně, která dívenku vychovávala.

Video
Video se připravuje ...

Babička zavražděné Elišky (†9): S cizím člověkem by neodešla! redakce Blesk.cz

Hnus na internetu

Odporným způsobem parazitují na smrti malé Elišky různí anonymové, kteří se na sociálních sítích její vraždě vysmívají. Skryti za cizími identitami útočí na její rodinu, vytvořili dokonce i falešný profil Eliščiny matky, aby mohli jejím jménem vraha vychvalovat.

Lidé, do jejichž diskuzí se vložili, už vše na doporučení Blesku ohlásili na policii. Pokud by se pachatele kyberkriminality podařilo odhalit, může být stíhán např. za pomluvu, poškození cizích práv, případně i za schvalování trestného činu.

Fotogalerie
11 fotografií