Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ukrajina přitvrdí: Buduje zábrany na hranicích s Ruskem! Ale nemá na to peníze…

Po vybudování nových hranic už nebude tak jednoduché jen tak "zaskočit". (ilustrační foto)
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
14. září 2014
09:50

Ukrajina se rozhodla, že už k sobě nepustí žádné ozbrojence či ruské vojenské „dobrovolníky“. Začala na svých hranicích s Ruskem stavět ochranné a výstražné systémy. Na práci chce navíc ministerstvo povolat nezaměstnané.

Základem nových hranic se má stát příkop široký čtyři a hluboký dva metry, který bude doplněn pozorovatelnami s elektronikou. Na hranicích Donbasu má navíc jít o systém zátarasů se signalizačními přístroji schopnými varovat před nebezpečím i v noci.

Součástí složitého a nákladného zařízení bude 1500 kilometrů komunikačních linií, 8000 okopů pro speciální techniku a 4000 pozorovacích stanovišť. K práci na budování hraničních příkopů chce ukrajinské ministerstvo vnitra povolat nezaměstnané.

Podle premiéra Arsenije Jaceňuka počítá Ukrajina i se zahraniční pomocí s financováním stavby. Peníze má Kyjev pouze na vybudování první etapy, což vládu přišlo na 100 milionů hřiven (přes 160 milionů korun).

Délka pozemní ukrajinsko-ruské hranice přesahuje 1500 kilometrů a za nejcitlivější sektor považuje Kyjev hranici mezi Ruskem a Doněckou a Luhanskou oblastí, která je dlouhá přes 400 kilometrů. Budování hraničních zábran ale začalo mimo oblast bojové zóny, první výkopové práce byly zahájeny v Charkovské oblasti. Samotný Donbas, který je od dubna místem proruského povstání separatistů, přijde podle ukrajinské vlády na řadu po urovnání konfliktu..

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petrusaa ( 1. prosince 2014 16:45 )

Dopis Muammara Kaddáfího Baracku Obamovi Muammar Kaddáfí • 15. dubna 2011 • 1 přečtení http://visiontoamerica.org/images/anchors/ObamaGaddafiHug.jpg Náš synu, Excelence, presidente USA Obamo, byli jsme zraněni více morálně než fyzicky kvůli tomu, co proti nám proběhlo v důsledku Tvých skutků i slov. Navzdory tomu všemu vždy zůstaneš naším synem, ať se stane cokoliv. Stále se modlíme za to, abys pokračoval ve funkci presidenta USA. Doufáme a usilujeme o to, abys opět dosáhl vítězství v nové volební kampani. Jsi muž, který má dost kuráže k tomu, aby zrušil protiprávní a chybnou akci. Jsem si jistý, že jsi schopen za to vzít na sebe odpovědnost. K dispozici je dostatek důkazů o tom, vezmeme-li v úvahu, že jsi presidentem současné nejsilnější mocnosti světa, že NATO vede nespravedlivou válku proti lidu malé rozvíjející se země. Tato země se právě stala cílem embarga a sankcí, předtím také trpěla přímou vojenskou agresí v časech Ronalda Reagana. Tou zemí je Libye. Pokud chceš sloužit světovému míru … přátelství mezi našimi národy … a ve prospěch ekonomiky a bezpečnostní spolupráce proti teroru, jsi v takové pozici, abys v zájmu dobra zabránil tomu, aby se NATO vměšovalo do libyjských záležitostí. Velmi dobře víš, že demokracie a budování občanské společnosti nemůže být dosažena pomocí raket a letadel, nebo podporou ozbrojených členů Al-Kájdy v Behghází. Ty sám jsi řekl při mnoha příležitostech, jednou z nich bylo Valné shromáždění OSN, a já to mohu osobně dosvědčit, že Amerika není odpovědná za bezpečnost ostatních lidí. Že Amerika jim jen pomáhá. To je správná logika. Náš drahý synu, Excelence, Baraka Hussein Abú Oumamo, Tvůj zásah ve jménu Spojených států je nevyhnutelný, takže NATO by nakonec mohlo couvnout z této libyjské záležitosti. Libye by mohla ponechat Libyjce v rámci Africké unie. Problém je teď postaven takto: Existuje politická a vojenská intervence NATO Teror, který provádějí gangy Al-Kájdy, jež se v některých městech ozbrojily, a pomocí nátlaku b

zabibol ( 14. září 2014 17:43 )

Rusáci by měli být ohrazeni jako nebezpečné stádo. Stádo, které všechno vyžere a sežere a zase se přemístí krást jinam.

ninka64 ( 14. září 2014 13:58 )

ninka64 ( 14. září 2014 13:57 )

Fašistický stát Ukrajinu je třeba oplotit , to je správné. Odstřihnout od plynu, aby ho nemohli Rusům krást jako to dělali doposud . Ukrajinu rozkradli lidi jako Porošenko, Jaceňuk, Tymošenková a všichni ti jejich oligarchové.

japome ( 14. září 2014 13:56 )

NEMÁŠ PRÁŠKY???

Zobrazit celou diskusi