Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Američan chtěl azyl v KLDR, soudruzi ho poslali do lágru na 6 let

Mladý Američan se za každou cenu chtěl dostat do severokorejského vězení. Splnilo se mu to. Tamní soud ho poslal na 6 let do pracovního lágru
Mladý Američan se za každou cenu chtěl dostat do severokorejského vězení. Splnilo se mu to. Tamní soud ho poslal na 6 let do pracovního lágru  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
15. září 2014
11:16

Přiletěl do KLDR, roztrhal turistické vízum a zažádal o azyl! Mladému Američanovi se splnilo to, po čem toužil. Zažít krutosti komunistického vězení na vlastní kůži. Úřady v KLDR na to reagovaly tak, že ho poslaly na 6 let do pracovního tábora!

Soud Matthewa Millera potrestal za "nepřátelský akt" vůči KLDR, uvedly úřady v oficiálním prohlášení. "Spáchal nepřátelský akt vůči KLDR, když vstoupil na území Severní Koreje a předstíral, že je turista," uvádí se ve verdiktu. Podle soudu měl Miller v úmyslu nechat se zadržet a zažít na vlastní kůži život ve vězení, aby pak mohl podat zprávu o tom, jak jsou v KLDR dodržována lidská práva, napsala agentura AP. Prokuratura také uvedla, že Miller při vstupu do země celníkům lživě sdělil, že má k dispozici tajné informace o působení americké armády v Jižní Koreji.

Soudní slyšení trvalo 90 minut. Miller se vzdal práva na obhájce a verdikt je už pravomocný, protože soud vyloučil možnost jakéhokoli odvolání. Práce v táboře prý má posloužit k "převýchově" odsouzeného.

Očekává se, že v brzké době bude před severokorejský soud postaven také další zadržovaný americký občan Jeffrey Fowle. Fowle se podle japonských médií provinil tím, že v jednom severokorejském nočním klubu nechal bibli. V KLDR, která je ateistická a uctívá pouze své vůdce, je přitom propagace křesťanství zločin.

Třetí Američan, misionář korejského původu Kenneth Bae, si v Severní Koreji odpykává v pracovním táboře patnáctiletý trest za údajnou snahu rozvrátit tento totalitní komunistický stát.

Počátkem září Miller a další dva zadržovaní Američané požádali Washington, aby vyslal do Severní Koreje svého představitele, který by pomohl zařídit jejich propuštění. Bílý dům poté uvedl, že propuštění trojice považuje za priorit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zabibol ( 15. září 2014 17:56 )

Komunista nebo fašista??? Úplně jedno, jsou navlas stejní.

zabibol ( 15. září 2014 17:55 )

Přežívající komunistické bestie nemají vůbec co žrát. Až zdechnou, to bude ten pravý komunizmus.

scipakov ( 15. září 2014 14:13 )

...ak by to urobil severokorejec v USA, tak má zarúčené doživotne Guantanamo...

mirkazam ( 15. září 2014 13:09 )

Tak takový sen může mít opravdu jenom parádní vůl. Teď mu to dají pěkně vyžrat...

andreslawicky ( 15. září 2014 12:55 )

Tak ho dostal na 6 let

Zobrazit celou diskusi