Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sršni zaútočili na běžce: Pod jejich žihadly skončilo 30 sportovců!

U Libína na Jičínsku napadli stovku běžců rozzuření sršni.
 (Autor: ČTK)
Autor: tbc - 
14. září 2014
07:40

AKTUALIZOVÁNO - Divoký průběh měl závod orientačních běžců u Libína na Jičínsku. Asi stovku závodníků napadli rozzuření sršni.

Těsně po startu orientačního běhu napadl závodníky českého poháru štafet na Jičínsku rozzuřený roj sršňů.

 

„Záchranáři museli ošetřit třicet lidí. Zdravotní stav několika z nich byl od počátku vážný a vyžádal si akutní ošetření a intenzivní léčbu,“ uvedl mluvčí záchranky Ivo Novák.

 

Někteří běžci měli až deset žihadel. Stav jedné ženy, čtyřiačtyřicetileté závodnice, která utrpěla několik desítek žihadel, byl po alergické reakci natolik vážný, že ji musel do nemocnice v Hradci Králové odvézt vrtulník. V nemocnici skončili i další čtyři lidé.

 

„Závodnice zřejmě proběhla v blízkostí hmyzího hnízda. Její stav vyžadoval intenzivní léčbu, a tak byla letecky převezena do nemocnice v Hradci Králové,“řekl pro Novinky.cz mluvčí královéhradecké záchranky Ivo Novák. Popisoval, jak zdravotníky potřebovalo i spousta dalších běžců, kvůli kterým bylo nutno zavolat další posily. Celkem tak na místě byly dvě lékařské záchranářské posádky a jeden vrtulník.

 

 

 

lobotom ( 19. září 2014 00:55 )

(19. 09. 2014 00:52) je reakce na naidka: (16. 09. 2014 080), jen tady maji blbě naprogramovaný odsazování zanořenějších odpovědí

lobotom ( 19. září 2014 00:52 )

Tak to by byla ale pouze jejich blbost a jejich problém. Stále nechápu proč to má dělat státem placený orgán zdarma. Já třeba nemám dostatečně dlouhý žebřík ke sklizení třešní a jablek a nechci přijít k úrazu, tak si na to mám zdarma zavolat hasiče?

zarazenyprd ( 16. září 2014 18:04 )

Nevěř nickům. Měl jsem kdysi možnost porovnávat nicky s fyzickými osobami, na tom by mohl někdo dělat disertační práci. Nejvíce ušlápnutí a handicapovaní si dávali nejvzletnější názvy - HansHatori, capodicapi, plukovník, terminátor, maršál... aby alespoň ve virtuálním světě byli něco víc, než onuce. Výhodou mého nicku je, že mi nikdo nepodlézá a vypálí okamžitě to, co ho napadne, i když třeba hulvátsky a vulgárně. Alespoň nějaká upřímná zpětná vazba. Každému chybí něco jiného.

naidka ( 16. září 2014 08:04 )

zarazenyprd: vzhledem k tvému nicku bych od tebe tak erudované a zajímavé příspěvky nečekala . Jestli jsi včelař, nebyl by lepší nick třeba ulitlyroj?

naidka ( 16. září 2014 08:00 )

lobotom: hasiči tyto případy řeší proto, aby lidi při vypuzování sršní nepřišli k nějaké úhoně na zdraví, proto, že lidi nemají na to tak dlouhé žebříky a taky proto, aby si třeba omylem nepodpálil barák a museli by je volat stejně.

Zobrazit celou diskusi