Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Druhý ruský humanitární konvoj dorazil na Ukrajinu: Přivezl s sebou 2 000 tun nákladu!

Autor: senf, ČTK - 
13. září 2014
11:38

Dnes ráno dorazil do Luhanska druhý humanitární ruský konvoj. Dlouhá kolona čítala dvě stě kamionů a během jejího průjezdu východní Ukrajinou byla po celou dobu doprovázena místními povstaleckými milicemi.

Kamiony přivezly celkem 2 000 tun humanitární pomoci. Do centra proruských separatistů dovezly obilí, cukr a další potraviny. Důležitou součástí konvoje byly také léky a generátory na výrobu elektřiny.

Největší radost z konvoje měli místní obyvatelé Luhanska, kteří kamiony vítali doslova s otevřenou náručí a už na první vozidlo z dálky mávali. Někteří se dokonce neubránili slzám v očích.

Moskva tento konvoj vypravila v době relativního příměří a dlouhá kolona překročila rusko-ukrajinské hranice v noci na dnešek. Při přejezdu mezi oběma státy kamiony použily přechod Doněck.

Prozatím není však zcela jasné, jestli se na odbavování druhého konvoje podíleli ukrajinští celníci nebo spolupracovníci Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě. Podle všeho také tuto kolonu nedoprovázel ani Červený kříž.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

reggina ( 14. září 2014 19:43 )

Když Rusko napadlo Ukrajinu, proc Porosenko podal ruku Putinovi v Minsku?Jestli Ukrajina válci s Ruskem, proc není vyhlášen valecny stav? Jaky právem samozvana majdanovska vláda označila 8.mil obyvatel jako teroristy?

reggina ( 14. září 2014 19:32 )

Kyjev poslal svou humanitární pomoc: http://www.youtube.com/watch?v=sc2wPVRBK2c

horstfuxteleshop ( 14. září 2014 17:51 )

a velmi se líbilo havlovi v jugošce

marais ( 14. září 2014 12:04 )

to humanitární bombardování už předvedl POROŠENKO!

marais ( 14. září 2014 12:02 )

Co dokázali majdanští politici - sedli si ke korytům ,rozvrátili Ukrajinu, rozbombardovali východ UA a zničili hodnoty za bilion, Krym se odtrhl, vstup do EU Porošenko oddálil na r. 2016,zemřelo přes 20 tisíc lidí a milion uprchl do ciziny! TO JE BILANCE !

Zobrazit celou diskusi