Z vraždy školačky Elišky je přece jen podezřelý její příbuzný - strýc, o kterém se spekulovalo již dříve. Tělo Elišky našli ve středu odpoledne po více jak 24 hodinovém pátrání u Klášterce nad Ohří, kde holčička žila s babičkou a chodila do školy.

Spolužačka Elišky paní učitelce nahlásila, že Eliška odešla po vyučování pryč s pánem v tmavém oblečení v otrhaných džínách. "Já jsem si s ní povídala a tady byl jeden pán. Čekal, až odejdu a potom se jí zeptal, jestli nechce zavést k tátovi. Ona řekla, že jo. Já jsem jí říkala, ať nikam nechodí, ale ona šla. Pak jsem se vrátila a nebyla tam už," řekla školačka TV Nova. Tuto variantu policie prověřovala. Nebylo jasné, o koho se jedná. "Ona by s nikým cizím by nešla," říkala však Eliščina babička Anna. Právě to nahrávalo teorii, že ji odvedl někdo, koho znala.

Že ví, kdo je vrah, naznačila ve čtvrtek matka Elišky Alena. Na Facebooku však napsal: "Jako jediný víme, co a jak doopravdy je, strejda Honza to žádný nebyl!!!!!" "Určitě to nebyl nikdo z rodiny," tvrdila s jistotou ještě během dne matka. 

Podle policejní mluvčí Aleny Bartošové byla podezřelá osoba zadržena ve čtvrtek krátce před devátou hodinou večer. Byl převezen na služebnu, která je v těsném sousedství se školou, kam chodila malá Eliška. "Policisté zadrželi osobu, která je důvodně podezřelá z tohoto zvlášť závažného zločinu. Více informací s ohledem na probíhající úkony v tuto chvíli poskytovat nebudeme," řekla mluvčí reportérům Blesk.cz, kteří na místě zjišťují podrobnosti.

Zadržený byl převezen z Klášterce patrně do Ústí nad Labem, v pátek ráno budou pokračovat v procesních úkonech. Měl by také padnout návrh na vazbu.

"Pro celé město je to velmi dobrá zpráva. Určitě přispěje ke zklidnění situace a zlepšení napjaté atmosféry. Věřím, že policisté zadrželi skutečného pachatele. Za všechny občany bych jim chtěla poděkovat za výborně odvedenou práci," reagovala na informaci o zadržení podezřelého starostka Klášterce Kateřina Mazánková.

Starostka během dne svolala schůzku se zástupci městské i státní policie a vedení školy. Dohodli se, že strážníci a policisté budou vykonávat zvýšený dohled v okolí škol. Ředitelé vyzvou rodiče, aby, pokud mohou, cestou do školy děti doprovázeli. "Děti již byly poučeny, aby se pohybovaly ve skupinkách a aby je rodiče, pokud možno, cestou doprovázeli," dodala Mazánková.

Vážení čtenáři, kvůli útokům na zavražděnou Elišku v příspěvcích některých čtenářů jsme se rozhodli zastavit diskuze pod články. Děkujeme za pochopení

Fotogalerie
14 fotografií