Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Královna scientologů o sektě: Mučili mě a zabili mi syna!

Autor: Štěpán Šimůnek - 
12. září 2014
22:35

Dlouhých 35 let byla jednou z nejvýznamnějších členek scientologů. Karen de la Carriere (70), žena jejich bývalého šéfa, se teď rozhodla promluvit o šokujících praktikách, které v církvi panují.

Karen rozšířila řady scientologů v roce 1975 a o tři roky později si vzala jejich tehdejšího šéfa Hebera Jentzsche. „Žila jsem jako královna,“ vzpomíná žena, které se v roce 1984 narodil syn Alex.

Pak se vše obrátilo k horšímu. „S mužem jsme se ohrazovali proti vyděračským metodám, kterými scientologové získávali peníze. Vybírali je od psychicky nemocných členů, jimž slibovali hory doly. Když jsme na to upozornili, bylo zle,“ vypráví. „Hebera převeleli do kempu Sea Org, což je militantní odnož scientologů. Byl v Německu a téměř jsme nebyli v kontaktu. V roce 2004 zmizel, nikdo ho od té doby neviděl...“

Scientology mezitím začal vést David Miscavige (54), podle Karen psychopat. Nechal jí »zabavit« syna a poslal ho do Gold Base, sídla Sea Org. „Mě zavřeli do lágru. Tři měsíce jsem dvanáct hodin denně musela běhat po atletickém oválu, holýma rukama jsem seškrabovat barvu z ocelových tyčí. Mučení jako ve středověku,“ tvrdí žena, která scientology viní i ze smrti syna. „Zemřel před dvěma lety na zápal plic. Je to jejich chyba, neposkytli mu lékařskou péči,“ vzkazuje žena, která v roce 2010 církev opustila.

Známé »oběti« scientologické církve

Tom Cruise (52)

Do sekty vstoupil v roce 1990. Postupem času jí propadl a po Davidu Miscavigovi je jejím druhým nejvyšším představitelem. Kvůli »náboženskému fanatismu « se s ním rozvedla herečka Katie Holmes (35).

John Travolta (60)

Tvrdí, že mu víra pomohla zbavit se neutuchající bolesti nad smrtí autistického syna Jetta (†16), který zemřel v roce 2009 po silném záchvatu. Byl blízkým přítelem někdejšího šéfa Hebera Jentzsche.

Kirstie Alley (63)

V době, kdy se herečka začala hlásit k této víře, trpěla závislostí na kokainu, od níž jí údajně pomohl scientologický program nazvaný Narconon. Své církvi v roce 2007 darovala 5 milionů dolarů.

Priscilla Presley (69)

Bývalá žena Elvise Presleyho (†42) vstoupila do církve po narození dcery Lisy (46). Té prý scientologové pomáhali se svatbou s M. Jacksonem (†50) – svoji byli v letech 1994–96 –, aby ho zlanařila do svých řad.

wimr ( 13. září 2014 08:54 )

chybí jim tam guru Jára, který umí odvíčkovat pannu svým dlouhým chlupatým vocasam

Zobrazit celou diskusi