Soudní pitva prokázala, že devítiletá dívka z Klášterce nad Ohří zemřela násilnou smrtí. V úterý se nevrátila domů ze školy, po mnohahodinovém pátrání bylo její tělo nalezeno ve středu dopoledne zhruba kilometr od jejího bydliště. Místo děsivého činu vypátrali přímo v Klášterci reportéři Blesk.cz.

Policie však dnes oblast opět uzavřela a probíhá další vyšetřovaní. Do akce se opět zapojil i vrtulník, který s termovizí včera Elišku během dne hledal.

Opatřením, které má napomoci zvýšení bezpečnosti a zároveň zklidnění rozjitřené atmosféry ve městě, bude zvýšený dohled strážníků a policistů v okolí škol. "Přijímáme taková opatření, aby se rodiče nemuseli bát o děti," uvedla mluvčí policie Alena Bartošová. Kriminalisté na případu intenzivně pracují. "Pokračují výslechy lidí z okolí oběti i dalších svědků z řad spolužáků a zaměstnanců školy," řekla Bartošová. Policisté podle ní zajišťují důkazní materiál, vyslýchají osoby a prověřují poznatky, které by mohly vést ke zjištění pachatele.

Video
Video se připravuje ...

Tady našli tělo Elišky (†9). Najde policie stopy a usvědčí vraha? redakce Blesk.cz

Smutek a strach v Eliščině škole

Starostka Kateřina Mazánková svolala schůzku se zástupci městské i státní policie a vedení školy. Dohodli se, že strážníci a policisté budou nyní vykonávat zvýšený dohled v okolí škol. Ředitelé vyzvali rodiče, aby, pokud mohou, cestou do školy děti doprovázeli. "Stanovili jsme si pravidla vzájemné komunikace," uvedla starostka. "Děti již byly poučeny, aby se pohybovaly ve skupinkách a aby je rodiče, pokud možno, cestou doprovázeli," dodala. O změně kamerového systému ale město podle ní zatím neuvažuje.

Dnešní vyučování v 1. ZŠ Krátká, kam dívka chodila, začalo minutou ticha k uctění její památky. Většina žáků a učitelů školy se ráno zastavila u pietního místa, které před školou vzniklo ve středu večer, kdy se tam sešlo několik set lidí. Ráno tam lidé zapalovali nové svíčky, děti přinášely plyšové hračky. Na stožáru před školou visí černý prapor.

"Do autobusu bych své dítě teď rozhodně nepustila," řekla Jaroslava Tkáčová z nedalekého Hradiště. Podobně mluvili další rodiče. "Samotnou teď nepustím dceru ani ven za kamarádkami," uvedla Lucie Šivlová. "Mám čtyři dcery, do školy jsem je vodila všechny pořád, mám strach, aby je někdo někam nezavlekl," řekla Lucie Pavlíčková.

Vážení čtenáři, kvůli útokům na zavražděnou Elišku v příspěvcích některých čtenářů jsme se rozhodli zastavit diskuze pod články. Děkujeme za pochopení

Fotogalerie
23 fotografií