Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zmatek kvůli ebole v Pardubicích: Student z Afriky měl naštěstí jen obyčejnou virózu

Autor: dce - 
10. září 2014
18:33

Pardubickými univerzitními kolejemi otřásla ve středu v podvečer děsivá zpráva – u jednoho ze zahraničních studentů, který zde bydlí, se objevilo podezření na onemocnění ebola. Mluvčí  pardubické nemocnice, Dušan Korel, podezření ovšem vyvrátil. Student pochází z Tanzanie a trpí vysokými horečkami - podle zdroje blesk.cz má mladík malárii. ta se v počátečním stadiu projevuje podobně jako ebola.

Před budovou zasahovala záchranná služba, hasiči i policisté. Hasiči postavili kvůli podezření i chemickou sprchu a v okolí se pohybovali lidé v chemických oblecích, informovalo tn.cz. Na místě zasahoval krizový štáb města Pardubice. Podle informací Blesk.cz hejtman a primátorka kraje řešili dokonce převoz nemocného do Prahy na infekční oddělení. 

mirkazam ( 11. září 2014 13:08 )

To, že k nám pouští lidi s Afriky, i když jde o studenty mě přijde krajně nezodpovědné. Zatím se neví, za jak dlouho nemoc propuká,a potom se budou všichni náramně divit !!!!

zdrclamrdka ( 11. září 2014 08:57 )

určitě jako správný afričan má AIDU a holky studentky utěšitelky už ho všechny kouřily,

9rot6 ( 11. září 2014 05:44 )

Proč je sem pouštějí, když navštívil, rizikovou oblast, celá zas...á EU kam bohužel patříme, měla již v prosinci loňského roku,kdy se objevili první nakažení omezit,nebo i zastavit cestování z této oblasti, ale bohužel,byznys je byznys, ti kompetentní v EU to brutálně podcenili, a teď můžeme očekávat,že se tato "sračka" dostane i k nám,bohužel zkostnatělý systém celé EU a hlavně byznys ohrožují nás všechny, stačí se jen podívat,kolik lidí denně připlouvá z Afriky do Evropy a nikdo si s tím neví rady a než se EU k něčemu rozhoupe bude nebo již je pozdě!

b.r.s.a ( 10. září 2014 20:19 )

A já v Hradci a tady jich je taky dost !!!! Asi jen otázka času ,co ?

b.r.s.a ( 10. září 2014 20:17 )

Nechápu :kdyby to do Evropy nebo nedej bůh k nám někdo dotáhl,budou ho držet v naprosté izolaci atd....viděli jsme to už mockrát. Nechápu proto,proč to sem vůbec pouštěj,proč to tady zatím pro tyto lidi neuzavřou a tím nepředcházejí tomu,aby to sem kdosi zavlekl. Teď nic,je to zbytečný,nic tu nehrozí atd....atd.... a kdyby ,tak zase už bude pozdě atd.....atd... Fakt n e ch á p u

Zobrazit celou diskusi