Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na autobus spadlo elektrické vedení. 25 tisíc voltů spálilo dva pasažery

Autor: shp, ČTK, Jiří Čada - 
10. září 2014
10:52

Ohlušující náraz, křik lidí a poté spalující žár. U Plané nad Lužnicí havaroval autobus, který po nehodě začal hořet. Při tragédii zemřeli zřejmě dva lidé, šest dalších je zraněných...

Nehoda se stala přibližně patnáct minut po desáté hodině. Autobus sjel zatím z neznámých důvodů do příkopu a poté začal hořet. Havárii již potvrdil mluvčí krajské policie Jiří Matzner. Silnice je momentálně uzavřena.

Mluvčí táborské policie Miroslav Doubek řekl, že o následcích havárie bude konkrétněji informovat, až je bude mít policie potvrzeny. „Je to velmi vážná dopravní nehoda, zřejmě se smrtelnými zraněními,“ prohlásil.

Linkový autobus, který jel směrem na Tábor, vyjel v rovném úseku nečekaně z vozovky v úseku, kde nejsou svodidla. Najel do drážního náspu, který ho vymrštil a autobus poté porazil sloup trolejového vedení.

Trolej s 25 tisíc volty, která dopadla na havarovaný autobus, ho okamžitě podpálila. „Na místě uhořel jeden cestující. Další byl usmrcen buďto nárazem, nebo elektrickým proudem,“ řekl zdroj Blesk.cz z místa havárie.

Na místo dorazilo několik vozů záchranné služby. Zdravotníci na místě ošetřili šest pasažérů. Pět z nich bylo převezeno do nemocnice v Táboře.

Šestý zraněný byl s poraněním páteře transportován vrtulníkem na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice. Příčinu nehody vyšetřují policisté a experti hasičského záchranného sboru.

„Z autobusu stačilo bezprostředně po havárii utéct šest pasažérů. Byla to pravidelná linka mezi Českými Budějovicemi a Prahou. Vzhledem k tomu, že autobus vyvalil jeden ze sloupů trakčního vedení železniční tratě na Prahu, začal v důsledku toho okamžitě hořet,“ řekl Jiří Macner, tiskový mluvčí Police ČR

„Z vozidla nyní vyprostili pravděpodobně řidiče a pasažérku, kteří nemohli být ztotožněni, a nikdo si netroufne říct, co bylo příčinou jejich smrti,“ dodal Macner. Jejich těla jsou celá ohořelá...

 

horstfuxteleshop ( 10. září 2014 17:26 )

no jo, ale s čím mají jezdit socky, když nemají tolik prachů jako ty

petranemeth ( 10. září 2014 16:47 )

autobus je posledni prepravni prostredek ktery bych zvolila.....nikdy......

evita5555 ( 10. září 2014 14:33 )

Tí chlapi sú asi nevyspatí, tipujem zasa na mikrospánok ako pred týždňom pri Bratislave, alebo na telefonovanie, prípadne smskovanie. Na rovnej ceste zíde z cesty. To by sme sa divili, čo všetko stíhajú niektorí vodiči počas jazdy.

Zobrazit celou diskusi