Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Otec mrtvého dělníka: Nikdo mi nic neřekl, synův mobil pořád vyzvání

Autor: simao, ČTK, čad - 
10. září 2014
10:27

Jiří Petráň starší (56) oplakává svého syna Jiřího (†28), který společně se třemi kolegy zahynul pod zříceným mostem ve Vilémově. Žal u něj však místy přechází v rozhořčení. To když přijde řeč na informace, které o smrti syna má...

Celý příběh má ještě jeden tragický rozměr. Zemřel stavební dělník Jiří Petráň (†28) jenom kvůli nešťastné souhře náhod? Do práce totiž vůbec neměl jít, po zakázce v Německu měl mít týden volno. Jenže večer před tragédií mu zazvonil telefon a on vyrazil do Vilémova...

"Šéf mu volal v úterý večer, že má ve středu ráno jet, nebyl doma ani týden,“ řekl Blesku zdrcený otec Jiří Petráň (56). Jeho syn u firmy pracoval asi 4 roky, celou dobu jezdil s týmem do Německa, opravy na mostě ve Vilémově byly první prací v Česku. A poslední. Kdyby šéfovi řekl ne, mohl ještě žít! Plánů měl spoustu. "S přítelkyní si koupili pozemek v nedaleké Teplé, že si postaví dům. Pak se ale rozkmotřili, ale to ho v úsilí mít vlastní bydlení nezastavilo. Plánoval, že si z peněz vydělaných v Německu dům stejně postaví," prozradil Petráňův otec serveru novinky.cz.

Video Nagyová bojuje: Rakovina v rodině! A zřícený most kvůli kšeftu? - Blesk TV
Video se připravuje ...

Synův mobil stále vyzvání...

Ještě nedávno, před měsícem, přitom spolu poseděli o slavili synovy narozeniny. Rožnilo se prase, za Jirkou dorazila parta jeho kamarádů... Život mladého dělníka však ukončila tragédie. A jeho otec propadá zoufalství. "Synův mobil pořád vyzvání. A já nevím, jestli na policii, nebo někde jinde. Jsou v něm naše telefonní čísla, pod označením máma a táta. Stačilo se podívat. A pak zavolat. Nebo dát vědět třeba přes policii v Teplé, že se stala tragédie," postěžoval si pan Petráň na nedostatek informací, které kolem synovy smrti má. Úřady ani zaměstnavatel mu podle Novinek ještě nic nepotvrdili... "A pak se dozvím, že mají příbuzní jet do Vilémova odevzdat DNA kvůli identifikaci obětí. Jako by si nemohli pro vzorky přijet oni sem," dodal otec jedné z obětí.

Vyšetřování může trvat měsíce

Podle dozorující státní zástupkyně Zdeňky Tománkové je přitom předčasné podávat o postupu vyšetřování jakékoli informace. "Za svůj profesní život jsem podobnou katastrofu neviděla. Bude třeba pořídit množství znaleckých posudků, bylo by spekulativní dopředu uvádět jakékoli prognózy," řekla Tománková ČTK. Odmítla uvést i typ prováděných znaleckých posudků. Vyšetřování podle ní může trvat dny, týdny i měsíce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

xxx07 ( 10. září 2014 15:12 )

Sotva se otevře diskuze najde se nějaký chytrák, co označí účastníky tragédie za blbce . . . Vždyť je přece tak jasné, že to udělali všechno špatně . . . Uvědomte si laskavě, že navzdory spekulacím ignorantů z blesku, se nejednalo o lidi, kteří by tam pracovali načerno. Jirka byl řádným zaměstnancem firmy, měl odpovídající vzdělání . . . Bohužel firma opět nerespektovala koordinaci prací a nahnala tam své zaměstnance, které stáhla v době jejich volna a neměli tam co dělat. Možná jim zase hořel nějaký termín, případně pro to měli jiný velmi důležitý důvod. Vytvářet tlak na zaměstnance (zejména v téhle době) není nijak těžké. A zaprodat soukromí a úctu ke smrti a předchozímu životu vlastního dítěte za pár šupů jen proto, abych se zviditelnil a geniální čtenáři blesku měli co číst, je nechutnost, která nemá obdoby . Informace uvedené v článcích této odporné mediální žumpy jsou zavádějící a některé i lživé. Překroutit a upravit si pravdu aby to bylo čtivé. Zkuste pomyslet na rodinu a nejbližší přátele. Pro ně je to skutečná životní tragédie, ne zábava jako pro některé diskutující. Takže prosím každého, kdo má pocit, že k tomu má nějakou inteligentní a převratnou poznámku, ať se laskavě hluboce předkloní . . . Jistě najde vhodné místo, kam si ji může strčit. . .

evita5555 ( 10. září 2014 11:37 )

Preboha, človek nemusí byť statik aby z fotografií videl, čo sa stalo. Váhu mosta držali bočné piliere a keď ich bagrista odkopal, most musel spadnúť. Ale to mohli vidieť aj tí robotníci a nemali pod tým mostom stáť.

Zobrazit celou diskusi